Триумфът във финалa за Купата на България донесе не само първа купа на Лудогорец, но и на бранителя Йордан Минев.

С разградчани той успя да постигне това, което не можа с гранда ЦСКА.

"С показаното на терена напълно заслужено взехме Купата. Може би в първите минути играхме припряно, защото голът на Даксон ни обърка, но след това всичко си дойде на мястото. През втората част тотално надиграхме отбора на Локомотив и закономерно спечелихме. Не мисля, че щеше да е честно, ако бяхме загубили", смята бившият бранител на ЦСКА.

"Задължително трябва да гоним титлата до самия край. Мачът с ЦСКА е на нашия стадион и публиката ще ни подкрепи. Трябва да спечелим с добра игра и вярвам, че можем да се поздравим с успех и на този фронт. ЦСКА също ще е пределно мотивиран, защото, ако не триумфират с титлата, за тях сезонът ще е пълен провал", допълни той в интервю пред "Тема Спорт".

Минев побърза да похвали и треньора си Ивайло Петев.

"За мен той е един от добрите треньори в страната, ако не и най-добрият. Играем футбол, който скоро време в България не се беше играл. Това, което показваме на терена, не го бях виждал у нас нито от Левски, нито от ЦСКА, нито от Литекс. Не си спомням може би от седем-осем години български отбор да е играл по този начин".

Минев коментира и треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, срещу чийто възпитаници ще играе в последния кръг.

"Той сам си знае за тези глупости, които ги говори. Вече става смешен. След всеки мач съдиите са му виновни, всички са му виновни... Но за ЦСКА не искам повече да говоря. Те не ме интересуват".

"В Лудогорец има по-добри футболисти, по-добър колектив и по-силен треньор. Дай, Боже, да вземем и титлата, за да зарадваме всички хора в Разград и собствениците. Не ми дреме за феновете на ЦСКА".

"Въобще няма база на сравнение между "Титан"-ите и Кирил Домусчиев. Все едно да сравнявам "Мерцедес" с "Лада". Това мисля, че казва всичко", завърши бившият футболист на ЦСКА.