Нападателят Базил де Карвальо отново ще бъде представен с №19 в Левски, след като номерът бе освободен от Иван Цветков.

Опитният български офанзивен полузащитник бе продаден на Ботев Пловдив и играещият за Гвинеа Бисау Карвальо веднага получи 19-ката, пише вестник "24 часа".

Именно с №19 Базил бе представен на "Герена" и през януари 2011 година, но малко по-късно играчът бе освободен заради скрита хронична травма.

Тогава Базил бе натирен от "Герена", но година и половина по-късно изненадващо реши да парафира с отбора, който буквално се подигра с него.

Още по-фрапантен се оказа начинът, по който Карвальо реши да подпише с Левски - той излъга собственика на Локомотив Пловдив Коко Динев, че иска да се върне при съпругата си във Франция и затова бе освободен от "Лаута".

"Вкарвальо" и останалите петима нови в "синята" селекция ще бъдат представени от Иво Тонев и наставника Илиан Илиев в Правец утре. Това, че Карвальо ще носи №19, означава, че №9 засега остава свободен.

Както е известно, Левски следи 193-сантиметровия холандски таран Коен ван дер Бийзен, който в понеделник разтрогна с полския Краковия.

26-годишният Ван дер Бийзен беше привлечен в тима от Краков срещу 150 хиляди евро от Го Ахед Ийгълс през миналото лято, но не успя да впечатли с изявите си, след като реализира само 4 гола в 24 мача от първенството на Полша.

10 януари 2011 година: Батков и Гонзо щастливи, че прилапват головата машина. Дни след това го изритаха от отбора.
Номерът на Карвальо? - №19....