Дебютът на Димитър Бербатов за Фулъм се превърна в истински кошмар.

Неговият нов отбор загуби с 0:3 дербито срещу Уест Хям на "Ъптън Парк" и тимът изобщо не показа добра игра в доста моменти от мача.

Попаденията за домакините бяха дело на Нолън, Рийд и Тейлър в 1-ата, 29-ата и 41-ата минути.

Берба пък първоначално остана резерва, но влезе на почивката на мястото на Младен Петрич. Toй се включи добре и се отчете с марковите си отигравания, макар че не успя да вкара гол.

За домакините дебют направи Анди Каръл, който пристигна под наем от Ливърпул.

След този мач от 3-ия кръг Уест Хям има 6 точки в актива си, докато Фулъм е с 3 пункта.

Въпреки спечелените три точки обаче този мач не се разви много добре за Уест Хям откъм контузиите, тъй като Анди Каръл, Джеймс Колинс и Гай Демел бяха заменени принудително.



Домакините откриха резултата още в първата минута на двубоя. Голяма "вина" за това имаше и Анди Каръл, който отклони с глава една висока топка към Рикардо Ваш Те.

Португалецът овладя топката и направи пробив, след което с прехвърлящо подаване намери Кевин Нолън. Последният пък със силен удар от близка дистанция не даде шанс на противниковия страж.

В 9-ата минута Фулъм извади уникален късмет. Анди Каръл отклони с глава едно перфектно центриране към намиращия се около голлинията Диаме. Последният отправи много мощен удар, но топката срещна горната греда на вратата на "Котиджърс".

Страхотната игра на домакините продължи и само три минути по-късно Рикардш Ваш Те хитро изведе О'Брайън, след което получи обратно топката и с хубав нисък удар принуди Шварцер да демонстрира класата си.

Силната игра на домакините продължи. Като цяло "Чуковете" можеха да водят в резултата с поне 2-3 попадения след първите минути, но пропуските им попречиха.

В 27-ата минута Фулъм все пак стигна до нещо, след като Стив Сидуел отправи удар към вратата на противника, но той бе лек.

Само минута по-късно Рийд засече с глава центриране от корнер и удвои преднината в полза на Уест Хям. В ситуацията Диара не успя да опази своя опонент и в крайна сметка се стигна до попадение във вратата на "Котиджърс".

В 43-ата минута резилът за гостите стана пълен, след като Матю Тейлър реализира за 3:0. Той отправи силен удар от 12-13 метра и без проблем вкара.

На почивката логичното се случи и мениджърът на гостите Мартин Йол пусна в игра новата придобивка на отбора Димитр Бербатов.

В 47-ата минута Бербатов се докосна за пръв път до топката и опита са далечно центриране да намери Сидуел в наказателното поле, но топката бе прекалено висока.

Няколко минути по-късно Бербатов бе намерен на удобна позиция от Родайега, но бе в положение на засада.

В 53-ата минута Уест Хям можеше да увеличи аванса си с още едно попадение, но ударът на Матю Тейлър бе с мъка избит от Марк Шварцер.

В 56-ата минута Анди Каръл можеше да се разпише след едно меле в наказателното поле на противника, но не успя да отправи удар.

В следващите минути ситуацията на терена не се промени особено, като гостите не успяха да стигнат до нищо интересно.

В 65-ата минута Бербатов спря много добре топката за Родайега в наказателното поле. Ударът на комумбиеца обаче не особено добър.

Две минути по-късно Анди Каръл получи разтежение и бе принудително заменен от Карлтън Коул.

В 70-ата минута Бербатов показа класата си. Той се освободи от О'Брайън и премина през няколко футболисти на противника, след което отправи удар. Той обаче бе блокиран. Сидуел пък за малко да вкара в 72-ата минута, но и неговият удар бе блокиран.

Последва отлично центриране на Бербатов, но Рийд изчисти топката. Берба показа голямата си класа и няколко минути по-късно, когато с уникален пас с пета намери през четирима души Качаниклич.

В 75-ата минута нашето момче намери с къс пас Родайега, който за малко да вкара. Стражът на Уест Хям обаче улови топката. 

Минута преди края на мача Бербатов намери по прекрасен начин Родайега и се стигна до греда. Определено се забеляза, че двамата се разбират изключително добре на терена. До края не се стигна до повече голове и резултатът се запази.
          
УЕСТ ХЯМ - ФУЛЪМ 3:0
1:0 Нолън 1'
2:0 Рийд 29'
3:0 Тейлър 41'

УЕСТ ХЯМ: Яскалайнен, Демел (68 - Хал), О'Брайън, Колинс (67 - Томкинс), Рийд, Нолън, Тейлър, Нобъл Диаме Ваш Те, Каръл (67 - Коул)

ФУЛЪМ: Шварцер, Рийзе, Хюз, Ричардсън (60 - Качаниклич), Хангеланд, Ритер, Диара, Сидуел Дъф, Родайега, Петрич (46 - Бербатов)