Левски и Лудогорец водят битка за крилото на Берое Давид Каядо. Двата отбора вече се отправили официално запитване за Каядо и от Берое ще решават къде да продадат играча си.

Треньорът на "сините" Илиан Илиев не се отказва от бившия си възпитаник, а двата клуба в момента са в отлични отношения. Въпреки това от Разград не изпускат от око играча.

25-годишният португалец има договор с Берое до края на сезона, който не иска да подновява. По този начин той ще бъде свободен да преговаря с друг отбор от януари 2013 година.

Давид Каядо е юноша на Спортинг Лисабон, като в Потугалия е играл за Ещорил и Трофензе. Минал е през полския Заглебие и кипърския Олимпиакос.

Берое вече му намери заместник - Дончо Атанасов, който днес ще подпише официално с клуба. Сделка за правата на Коядо обаче ще има, ако се намери кой да плати половин милион евро.

На "Герена" са готови да направят португалеца един от най-скъпо платените играчи в "А" група. От Разград обаче също ценят качествата му и с удоволствие биха разчитали на него.

Берое пък иска да получи и процент от следващ трансфер, ако успее да осъществи първо този.