Левски допусна нова грешна стъпка по пътя към титлата. "Сините" завършиха при равенство 1:1 срещу Черно море на стадион "Тича" във Варна.

Двата тима изиграха доста нервен мач. Срещата бе по-специална и за двамата треньори. Илиан Илиев е юноша на Черно море и това е родният му клуб, а освен това го е и водил. Гонзо направи име на "Герена" и "синият" отбор е тимът на сърцето му.

Домакините започнаха добре и стигнаха до попадение в 9-ата минута, дело на Георги Божилов. В 13-ата минута пък Левски изравни след гол от чиста засада, която не бе отсъдена от страничния рефер Веселин Мишев. Реферът обаче все пак донякъде компенсира домакините, след като не отсъди чиста дузпа за нарушение срещу Жоао Силва в 93-ата минута.

Реферът Ивайло Стоянов спести и чист червен картон на Сашо Емилов Александров за две безумни влизания - срещу Базил и Дани Димов.
 
Столичани са на 2-ото място с 42 точки след този мач и ще стискат палци Лудогорец да не победи Локо София утре. Черно море пък е на 12-ата позиция със 17 точки.

Мачът е трети пореден за Левски в "А" група, в който отборът не познава вкуса на победата. Черно море пък най-после успя да отбележи гол след дълго чакане.



Първото положение в мача се отвори пред Левски в 6-ата минута. Гари Родригес намери Димитър Везалов на точката, на дузпата, но бранителят стреля много слабо.  

В 9-ата минута домакините изригнаха с попадение. Георги Илиев центрира от ъглов удар, а намиращият се на близката греда Георги Божилов засече топката с глава във вратата на Пламен Илиев. Стражът на гостите не реагира изобщо добре и също имаше вина за попадението.

Точно четири минути по-късно "Сините" получиха страхотен съдийски подарък и вкараха гол от чиста засада. Рене Михелич прехвърли много майсторски Китанов. В ситуацията обаче се видя ясно на повторенията, че както словенецът, така и Базил Де Карвальо, се намират в положение на засада в този момент.

В следващите минути играта се накъса и бе доста нервна. След точно 20 минути игра от началото на мача Георги Китанов изпусна топката в наказателното си поле, но грешката му бе поправена. Атаките на гостите бяха по-опасни и в 26-ата минута Гари Родригес имаше страхотна възможност да реализира, след като му се откри шанс за стрелба от удобна позиция, но холандецът не го направи.

В минутите до края на полувремето почти нямаше интересни положения, макар че нарушенията бяха доста. Реферът извади няколко жълти картона за футболистите и на двата тима. В 36-ата минута пък домакините получиха неприятен удар, след като Миро Манолов се контузи. Нападателят бе изнесен на носилка и имаше съмнения за тежка травма, но в крайна сметка той отново влезе на терена. 

До края на частта не се стигна до повече попадения и двата отбора излязоха в почивка при реми 1:1.

На почивката треньорът на гостите Илиан Илиев изкара от игра неубедителния Милен Василев и пусна на неговото място Кристовао Рамос.

Второто полувреме не започна особено интересно и през първите минути от него не се стигна до опасни положения. В 50-ата минута реферът спести чист червен картон на Сашо Емилов Александров, който влезе безумно в тялото на Базил Де Карвальо, а след това и в краката на Дани Димов.

В 57-ата минута обаче Гари Родригес пропусна чудесна възможност да изведе гостите напред в резултата.

Пламен Илиев намери Родригес в предни позиции, след което холандецът излезе на добра позиция да стреля от диагонала, но ударът му бе разочароващ. 

В 69-ата минута страстите отново се разгорещиха, след като Пламен Илиев игра с ръка на линията, на наказателното си поле, след като Миро Манолов бе сам срещу него. Гонзо и хората от щаба на Черно море започнаха бурни протести и в крайна сметка Ивайло Петров - Пифа бе изгонен. 

Няколко минути по-късно пред Гари Родригес се отвори чудесна възможност. Холандецът обаче стреля не особено добре и в крайна сметка Китанов улови топката.

В следващите минути играта не бе особено интересна и качествена. 

В 87-ата минута домакините бяха на косъм от втори гол. Пламен Илиев обаче успя да спаси гостите, отразявайки много хубав удар на Миро Манолов от близка дистанция. Стражът на гостите изби топката с крак в корнер. Четири минути след това Ели спаси Левски от гол. Той попречи на Паломино да отправи силен удар от малка дистанция. 

В последните секунди съдията не даде чиста дузпа за Левски, след като Жоао Силва бе свален в наказателното поле на Черно море. До края не паднаха повече попадения и резултатът се запази.


ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ 1:1
1:0 Божилов 9'
1:1 Михелич 13'

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Емилов, Александров, Колев, Комел, Божилов (77 - Паломино), Бергонси, Г. Илиев - к, Камазола, Манолов, Райков (74 - Идалго)

ЛЕВСКИ: Илиев - к, Мюлдер, Везалов (65 - Силва), Ели, Старокин, Димов, Прохазка, Михелич, Василев (46 - Рамос), Родригес, Де Карвальо.