Черно море тресна с 3:1 Лудогорец и нанесе втора шампионатна загуба на "милионерите". Два гола за "моряците" заби Георги Божилов, а един добави Даниел Георгиев. Точен за гостите бе Ешпиньо.

Въпреки загубата Лудогорец продължава да е лидер в класирането с 15 т., но може да бъде изместен от Литекс и Ботев Пловдив, тъй като тези два отбора имат мач по-малко от разградчани.

Черно море пък продължава с доброто си представяне през този сезон и вече е на пето място с десет точки. 

Срещата започна с натиск на Лудогорец. В първоначалните минути "милионерите" се опитаха да вкарат ранен гол, но Марселиньо и Христо Златински нямаха шанс пред вратата на домакините. Веднъж и Мишо Венков се намеси авторитетно.

Постепенно домакините се съвзеха и овладяха играта. В 17-ата минута лидерът на "моряците" Георги Илиев можеше да опъне мрежата, но стреля до гредата. Черно море продължи с атаките си и логично вкара.

Четири минути по-късно домакините сътвориха страхотна атака, при която Георги Илиев изведе перфектно Георги Божилов, който технично преодоля Владо Стоянов за 1:0. Това попадение разяри гостите, които се хвърлиха в мигновенни атаки.

В 30-ата минута Мишо Александров направи страхотен пробив отдясно, последва остро центриране в наказателното поле на Черно море, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката във вратата. Последва и шанс за Моци, но той пропусна да изравни.

В 42-ата минута Моци стреля силно от около 35 метра, но Георги Китанов показа класа и спаси. Секунди преди края на полувремето дойде и най-спорната ситуация в мача. Съдията Вихрен Манев свири съмнителен фаул за Черно море, за игра с ръка на Йордан Минев.

Райков центрира в наказателното поле, където Александър Александров вкара топката в мрежата, но бе отсъдена несъществуваща засада и попадението бе отменено. Трябва да се отбележи, че трима играчи на Черно море бяха зад защитата на Лудогорец, но не и Александров.

Второто полувреме започна с положение за гостите. Мисиджан проби по крилото и центрира остро в наказателното поле на Черно море, но Георги Китанов спаси.

В 54-ата минута защитата на "милионерите" сгреши фатално, като позволи на Симеон Райков и Георги Божилов да останат на чиста позиция, при което Божилов отблизо направи 2:0.

Четири минути по-късно Мисиджан се опита да изведе Мишел Платини, но бе отсъдена несъществуваща засада. Лудогорец натисна и се опита да намали резултата, но така и нямаше сериозен шанс за гол.

В 67-ата минута Кишада стреля силно, но Китанов отрази. Четири минути по-късно Черно море заби трето попадение.

Мишо Венков изпълни силно тъч и топката достигна до Симеон Райков в наказателното поле на Лудогорец, където Райков развинти Кайсара и пусна пас към Дани Георгиев, който от точката на дузпата направи 3:0.

Гостите се втурнаха да вкарат поне почетен гол и успяха в 80-ата минута. Тогава Фабио Ешпиньо опъна мрежата на Черно море от пряк свободен удар.

Три минути по-късно Кишада намери Кайсара в наказателното поле на здомакините, но той по стреля покрай вратата. До края на се случи нищо интересно и Черно море взе победата.


ЧЕРНО МОРЕ – ЛУДОГОРЕЦ 3:1

Голмайстори:
1:0 Божилов (21)
2:0 Божилов (54)
3:0 Георгиев (71)
3:1 Еспиньо (80) 

ЧЕРНО МОРЕ: 33. Китанов, 25. Емилов, 15. А. Александров, 6. Котев, 4. Венков, 3. Д. Георгиев(87' Колев), 8. Бергонси, 11.Райков, 9. Бакари(65' Младенов), 21. Г. Илиев, 14. Божилов (78' Паланков)

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Стоянов,25.  Минев, 27. Моци, 4. Мантула, 80. Кайсара, 18. Дяков(62' Еспиньо), 23. Златински, 84. Марселиньо, 7. М. Александров, 93. Мисиджан(73' Бакалов), 99. Платини (64' Кишада)