Селекционерът на българския национален отбор Любослав Пенев заяви, че представителният тим на страната ни ще играе със самочувствие на терена срещу Италия в Палермо.

Според него увереността в играта на родните футболисти има покритие, благодарение на добрите резултати, постигнати в групата ни досега.

Националите ни се изправят срещу Италия този петък, 6 септември, когато честваме 128 години от Съединението на България. Мачът е с начален час 21:45 българско време.

"Няма от какво да се страхуваме. Трябва да излезем със самочувствие, защото това наше самочувствие има покритие. Втори сме в групата и това е ключов мач за първото място. Надявам се всичко това, което сме тренирали през тези дни, да ни свърши работа", каза Любо на специална пресконференция преди мача.

"Математически погледнато, ако спечелим три от оставащите ни четири срещи, отиваме на бараж", изчисли младият наставник.

"Нека първо да си свършим работата в Палермо, а след това вече идват следващите стъпки. Подготвяме се да продължим добрата линия на представянето ни в тези вече близо две години, в които работим заедно. Не мисля да се отклоняваме от пътя".

"Подготвяме се да се защитаваме и да нападаме. Логично е Италия да владее повече топката, а ние през повечето време да се отбраняваме. Но нека не забравяме, че има противникова врата, в която трябва да вкараме топката".

"Всичко това обаче минава през едно сериозно отношение от страна на футболистите. Не трябва да има играч, който на терена да има въпрос без отговор в главата си. Той трябва да знае във всяка една ситуация какво да направи", обясни още той.

"Аз и моите асистенти непрекъснато ги мотивираме. Играчите са добре и тренират нормално. Факт е, че някои от тях не играят редовно в клубовете си, а други дори изобщо. Още на първата ни среща им обясних, че трябва да се абстрахират от това. И те винаги досега са давали максимума от себе си".

"Не трябва да разчитаме на късмета. Нека футболистите спазят максимално стриктно треньорските указания и да се раздадат, а късметът евентуално може и да им се усмихне", завърши Пенев.