Шампионите от Лудогорец победиха с 2:0 Левски на "Герана" и отново излязоха начело на "А" група. Головете за разградчани забиха Фабио Ешпиньо и Върджил Мисиджан през първото полувреме.

След тази загуба пък "сините" се свлякоха на девето място, като този сезон все още нямат победа на "Герена" и продължават да се дънят пред собствена публика.

Срещата бе много емоционална, със здрави единоборства, битка по целия терен и малко голови положения, но все пак "милионерите" се възползваха от шансовете си, забиха две попадения и заслужено взеха мача.

Трябва да се отбележи, че този полусезон Лудогорец направи дубъл в срещите си с родните грандове, след като удари и ЦСКА - 3:0 в Разград. Така през седмицата шампионите ще гостуват в приповдигнато настроение на ПСВ Айндховен за Лига Европа.



Левски започна атакуващо мача и натисна гостите от Лудогорец още в първоначалните минути. Орлин Старокин се измъкна отдясно и стреля, но Владо Стоянов без проблеми улови топката.

В 7-ата минута Кевин Брю също имаше шанс, но шутира право в ръцете на Стоянов. Постепенно гостите живнаха и дори можеха да вкарат в 13-ата минута.

Тогава Марселиньо се подигра със защитата на Левски и центрира успоредно на голлинията на "сините", където обаче Безяк не успя да засече във вратата. Две минути по-късно шампионите вкараха.

Иван Стоянов и Марселиньо разиграха хитро ъглов удар, след което последва пас към Ешпиньо, който от точката на дузпата опъна мрежата за 0:1. Груба грешка в защитата на Левски.

Играчите на Левски се опитаха да упражняват натиск, но така и не можеха да стигнат до сериозно положение пред вратата на Лудогорец.

В 29-ата минута Гари Родригес проби по лявото крило, последва прострелно центриране в наказателното поле на Лудогорец, но там Цецо Генков не успя да засече топката в мрежата на Лудогорец.

Пет минути по-късно Гари Родригес стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката мина до лявата греда на Владо Стоянов. Последва ново положение пред вратата на гостите.

Антонио Вутов изведе по страхотен начин Гари Родригес, който шутира отблизо, но отново Владо Стоянов е непробиваем. Така се стигна до 42-ата минута, когато Лудогорец вкара втори гол.

Тогава Кевин Брю сгреши фатално в центъра на терена, като подари топката на Ешпиньо, последва извеждащ пас към Мисиджан, който се подигра с Алекс Перес и технично преодоля Пламен Илиев за 0:2.

Левски започна вихрено второто полувреме и притисна сериозно гостите от Разград. В 50-ата минута Миро Иванов-Деко стреля от фаул от границата на наказателното поле, но прати топката над вратата.

Четири минути по-късно пък Владо Гаджев центрира от пряк свободен удар, но топката прелетя през всички играчи и излезе в аут. Левски нанесе сериозен натиск, но "сините" така и не можеха да стигнат до чисто голово положение пред Владо Стоянов.

В 58-ата минута страховит удар на Гари Родригес, бе боксиран от Владо Стоянов. Секунди по-късно последва нов удар с глава на Родригес, но в аут.

Малко по-късно Мантула сгреши детински и подари топката на Гари Родригес, който нахлу в наказателното поле, но прояви егоизъм и вместо да подаде на Цецо Генков, стреля непохватно в ръцете на Владо Стоянов.

Постепенно темпото леко спадна, като играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови опасности. Нервите пък на играчите не издържаха на моменти и се наложи съдията Ивайло Стоянов да охлажда страстите с няколко бързи жълти картони.

До края на мача не се случи нищо интересно, Левски натисна, но така и не стигна до голово положение, което донесе победата на Лудогорец.

ЛЕВСКИ – ЛУДОГОРЕЦ 0:2

Голмайстори:
0:1 Еспиньо (15)
0:2 Мисиджан (42)

ЛЕВСКИ: 23. Илиев, 6. Старокин, 5. Перес, 55. Милиев, 28. Пинто, 45. Гаджев, 75. Бру(46' Туре),77.  Велев(23' Вутов), 11. Родригес, 20. Иванов( 78' Макриев), 9. Генков

ЛУДОГОРЕЦ: 21. В. Стоянов, 25. Минев(27' Шоко), 80. Кайсара, 4. Мантула, 5. Барт, 18. Дяков, 8. Еспиньо, 84. Марселиньо, 93. Мисиджан, 73. Ив. Стоянов(57' Александров), 9. Безяк(77' Златински)