Лидерите в класирането Лудогорец и Ботев не успяха да се победят в дербито от 11-ия кръг на А група, завършвайки наравно 0:0.

Първото полувреме бе равностойно и двата тима предимно се надлъгваха в средата на терена. Анисе от Ботев изпусна сам срещу вратаря, а в 45-ата минута удар на Марселиньо от воле мина на сантиметри от гредата.

Лудогорец започна много активно вторите 45 минути, а появилият се на почивката Михаил Александров бе постоянна заплаха за Ботев. Домакините бяха малко по-добрият отбор през второто полувреме. До края на срещата резултатът се запази, въпреки че Лудогорец може да съжалява повече за това.

Лудогорец остава на върха в шампионата и след този кръг с 25 точки, но Ботев може да бъде изместен от Литекс, ако  "оранжевите" спечелят гостуването си на Берое.



В 4-ата минута Анисе беше изведен в наказателното поле, топката бе прекалено дълга, но мадагаскарецът продължи да я гони. Вратарят на домакините Владислав Стоянов я изби, Анисе искаше да прескочи излезлия страж, но вместо това го удари неприятно с коляно в скулата и играта бе прекъсната за кратко. В крайна сметка Стоянов се оправи и продължи.

Началните минути като цяло бяха по-спокойни и не предложиха нищо опасно пред двете врати. Десет минути, след като получи удара от Анисе, болките на Владислав Стоянов не стихнаха и той беше заменен принудително от Иван Чворович.

Следващото по-опасно положение бе едва в 25-ата минута, отново пред вратата на домакините, когато след постепенна атака топката достигна до Ромарио Кортзорг, но от точката за изпълнение на дузпа, той би право в защитник на домакините. 60 секунди по-късно Анисе, изведен добре от Борис Галчев, излезе сам срещу Чворович, но пропусна доста лековато.

В 41-ата минута Ромарио напредна отляво, стигна до аутлинията и подаде по земя към Галчев, последният стреля от 11-12 метра, но пред него имаше голям куп от играчи, а ударът му се отклони от гърба негов съотборник в аут. В последната минута на първото полувреме Върджил Мисиджан финтира страхотно защитник на гостите и центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Марселиньо засече красиво, но волето му мина на сантиметри над напречната греда.

Домакините започнаха по-активно второто полувреме. В 47-ата минута Михаил Александров напредна по дясното крило и подаде на Шоко в наказателното поле, бразилецът се обърна и стреля фалцово, но ударът му бе избит от защитник. 4 минути по-късно отново Александров проби страхотно по дясното крило, финтира защитник и подаде към Марселиньо, който стреля към вратата, но право в ръцете на Стаховяк.

В 54-ата минута Мисиджан отправи страхотен 25-метров диагонален удар към близката греда на Стаховяк, но стражът на гостите изби. В 58-ата минута за пореден път Александров даде добър пас, този път на Шоко, а последният отправи фалцов удар, който мина на метър над гредата.

В 74-ата минута Ромарио загуби елементарно от Марселиньо пред наказателното поле, нападателят на Лудогорец напредно, но си поведе прекалено дълго топката и опасността премина.

В последната минута на мача Адам Стаховяк спаси Ботев след удар на Александров от малък ъгъл.

ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:0

Лудогорец: Стоянов (15 - Чворович), Кайсара, Шоко, Моци, Барт, Дяков - к, Ешпиньо, Марселиньо, Ив. Стоянов (45 - Александров), Мисиджан, Безяк (84 - Платини)

Ботев Пловдив:
Стаховяк, Христов, Спрокел, Грънчаров, Минев - к, Иршак, Галчев, К. Дяков (85 - Педро), Сърмов, Ромарио (87 - Костов), Анисе