Финансовият благодетел и собственик на Лудогорец Кирил Домсучиев обяви, че има желание да направи ремонт на "Лудогорец арена", но за това трябва да помогне и общината.

Както е известно, съоръжението не може да приема мачове от квалификациите за Шампионска лига, както и която и да групова фаза на двата силни европейски турнира.

"Лудогорец арена" не покрива минимума от 8 000 зрители, не отговаря и на доста изисквания и удобства, които трябва да се осигурят на ВИП-гостите и журналистите, а няма и необходимата инфраструктура около стадиона.

"Ако общината има някакво участие в проекта, ще го направим. Ако управата на града не се заинтересува от реконструкцията на стадиона, въобще няма да се занимавам да давам пари. Чакам общината да прояви инициатива и интерес да бъде направено така, че "Лудогорец Арена" да може да приема мачове от по-сериозни фази на евротурнирите", заяви Домусчиев пред "Тема Спорт".

В момента Лудогорец играе мачовете си от груповата фаза на Лига Европа на стадион "Васил Левски", но и той приема мачове от такъв висок ранг с доста компромиси. Например, за първия домакински мач срещу Динамо Загреб, трябваше да бъде сложена допълнителна видеостена в сектор "Г".