Съпругата на Наско Сираков и шеф на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева взе отношение около сътресенията в Левски през последните дни, които доведоха до оставката на бившия национал.

"Прокуратурата трябва да разбере кой стои зад акта на събличането на треньора Ивайло Петев. Тодор Батков не е отговорен за това", започна Раева пред БНТ.

"Естествено, че никаква прокуратура не е търсила Наско. Апелирам да си свърши работата, както трябва, за да може наистина тези тотално обезверени българи да повярват, че нещо смислено може да се направи в тази поругана държава, в която живеем."

"Журналисти предупредиха Наско, че на въпросната пресконференция с Ивайло Петев ще се случи нещо. Той се обади на Иво Тонев, който го препрати към някаква гугутка, пъдпъдък или там друго пернато и хвъркато и там това също хвъркато."

"Отидох два пъти на мач, след като Наско се върна в Левски. Когато видях Сектор "Б" с 50 еднакви знамена, което означава, че са поръчани и има пари за това нещо. И тези знамена бяха с кокали и черепи, аз станах и си тръгнах."

"Аз не съм тук като съпругата на Наско. Няма футболна инстанция, която да ми каже дали аз да говоря за футбол. Аз не съм тук като съпругата на Наско. Няма футболна инстанция, която да ми каже дали аз да говоря за футбол. Аз защо да не коментирам във Фейсбук?"

"Как така някакви 20-годишни пикли ще ми казват, че не мога да коментирам футбол и да изразявам мнението си? Наско Сираков знаеше как да изправи Левски на крака, но не му позволиха. Накрая онези пернатите излязоха и казаха, че искат Иво Тонев да остане, а Наско да се маха, защото е виновен за всичко. Пълен фарс."

"Защо Наско не е защитил Петев? Защото Наско е интелигентен и на секундата разбра за какво са пратени тези хора там. Казал е на Петев на петата секунда: "Ставай". Вие имате ли представа какво е можело да се случи на Петев и Наско, ако Наско е бил тръгнал да бута тези момчета."

"Защо не гледате записа и не анализирате. Ако аз съм журналист, ще стигна до край, кой е пратил тези момчета. Когато Наско казва истината в ефир, Тодор Батков прави една пресконференция по един абсурден начин."

"Когато всички виждаме, че на масата на пресконференцията е някакъв там човек, представител на фенклуба на Левски, който казва, че те ще казват кой кой е в Левски. Толкова съжалих Тодор Батков."

"Вие имате ли представа някой да седне от фенклуба и да казва, че той е Левски. Не, уважаеми момчета, Левски е Наско Сираков, Илиана Раева, всички велики футболисти и спортисти, които са печелили медали и са пълнили трибуните и са карали милиони българи да умират от гордост, да плачат от гордост и радост."

"Няма да спра да се възмущавам. Отвратена съм от българските мъже, страхливци, които унищожиха държавата. Левски е отражение на това. Не може да си представите какви хора ни звънят по телефоните, отвратени са, но яростно."

"Левски е унищожен, това е превърнато в някаква частна фирма. То е ясно на всички за какво се използва. Наско единствено през тези години е правил футбол. Той можеше да направи от Левски това, което очакваха всички, но не му беше позволено, категорично."

"Ще се надява, като всички левскари, които не стъпват на стадиона. Един наш приятел се обади и каза, че си хвърля картата и няма да отиде на мач. Звънят хора от фенклубовете в страната, които са бесни и яростни. Това са хиляди левскари, които полудяха от този фарс, от тази ужасна история."

"И това, че държавата нехае за това нещо. Държавата трябва да стигне докрай, независимо, че медии написаха и казаха неща, които ги знаят и малките деца. Това е престъпление, което се направи с тази институция и се превърна този отбор", добави Раева.