Новият старши треньор на Левски Антони Здравков заяви, че ще се опита да вдигне настроението на "сините" футболисти, което в последните месеци е доста минорно.

Здравков обяви още, че ще разчита на 100% на помощниците си Христо Йовов, Елин Топузаков и Мариян Христов. Той допълни, че ще се съобразява и консултира с колегите си, казвайки че "една глава винаги вижда по-малко".

"Ще разчитам на 100% на Христо Йовов, Елин Топузаков и Мариян Христов. Изпадал съм и друг път в таково състояние. Ще се опитам да подходя малко по-нетрадиционно, да разчупя хладината в съблекалнята", каза той пред БНТ.

"И най-великият треньор е нищо без футболистите. Не мога да бъда диктатор и винаги съм се съобразявал с колегите си. Една глава винаги вижда по-малко. Това, че четиримата с Христо Йовов, Елин Топузаков и Мариян Христов имаме шанс да работим за Левски и можем да се докажем, при всички положения ни дава равни права, но не и равни тежести и отговорности. Има една приказка - "много баби, хилаво бебе". Няма да разпръскваме вината, а ще се работи."

"Определено тежестта е голяма. Няма да се правя на велик, като кажа, че това не е проблем. Осъзнавам на какво съм се съгласил."

"Без отбора, без ръководството, в напрежението може нещо да изпуснеш. В Левски има футболисти, които могат да приобщят към себе си и другите, които са обезверени. Има опитни играчи, които искат да не продължават да се излагат, а да спечелят доверието на публиката на Левски", заяви още той.

"Публиката е претенциозна, никога не е гледала с добро око на хора, които не искат да се раздават и да се трудят за клубната емблема. Тези неща минават и заминават, но лошото е, че се помнят."

"Случката с Петев е много неприятна и не искам да я коментирам, но без феновете Левски нямаше да е същият клуб. Не познавам хората с качулките, но мисля, че те са част от феновете на Левски".

Антони Здравков направи успешен дебют, след като Левски победи с 5:0 при гостуването си на Пирин ГД в срещата реванш от турнира за Купата на България. Цветан Генков се завърна в игра за "сините" след няколкоседмично отсъствие и вкара 2 гола.