Левски постигна много важна победа с 1:0 срещу Ботев Пловдив в голямото дерби от 14-ия кръг на "А" група, което се игра на стадион "Георги Аспарухов".

Мачът не бе от най-интересните, като през първото полувреме нямаше нито едно чисто положение и нито един точен удар към една от двете врати.

След почивката обаче Левски се активизира и пропусна няколко много добри положения. Родригес и Миро Иванов имаха чисти положения за гол, но ги пропиляха с лека ръка, а освен това Дъстли Мюлдер нацели гредата в 73-ата минута. Все пак Родригес донесе успеха на тима си в 85-ата минута. Той бе намерен от Макриев в наказателното поле и без проблеми реализира.

И двата отбора завършиха мача с по 10 души. В 68-ата минута Веско Минев бе изгонен с директен червен картон, след като удари с топката по главата умишлено Борислав Цонев. Последният се спречка с бранителя и бе декориран с втори жълт картон, заради което и той напусна игра. 

След този мач Левски е 6-и с актив от 22 точки, а Ботев е на 5-ата позиция с 24 точки. Това е първа победа на Антони Здравков начело на Левски в шампионата, както и първа победа на тима над един от грандовете в шампионата за този сезон.



Първото полувреме на мача мина без интересни положения пред двете врати, като в него имаше доста единоборства и накъсване на играта.

В 4-ата минута Гаджев успя да се измъкне от опеката на противников футболист и видя Генков, който бе фаулиран в близост до тъч линията и се стигна до фаул за домакините.

Няколко минути след това Боби Цонев засече топката след ъглов удар, но кълбото мина встрани вратата след изпълнението на младока.

В 10-ата минута Ботев опита да застраши вратата на домакините. Грънчаров игра с глава след центриране от корнер, но топката премина встрани вратата.

Две минути след това Анисе отправи много неточен удар от границата на наказателното поле.

В следващите минути на терена не се случи абсолютно нищо интересно. 

В 21-ата минута Гари Родригес центрира от фаул в наказателното поле, но отбраната на Ботев се справи. 

Десетина минути след това отново холандецът бе в светлините на прожекторите, след като отправи неточен удар. 

В 40-ата минута гостите стигнаха до корнер след който последва разбъркване пред вратата на Левски, което доведе до още един ъглов удар.

До края на полувремето не се стигна до нищо интересно и нулевото реми се запази. През първата част нямаше нито едно чисто голово положения, както и нито един точен удар. 

След почивката играта се активизира. Борис Галчев отпрви силен удар от фаул, от около 30 метра, но топката срещна стената.

В 51-ата минута пък Генков изведе Родригес на перфектна позиция сам срещу вратаря, но ударът на холандеца бе много неточен и така той пропусна първото чисто положение в мача.

Точно четири минути след това и Ботев достигна до много добър шанс. Христов направи хубав пробив и отправи много мощна тупалка от 15-16 метра, но Блажевич се намеси по перфектен начин.

В 57-ата минута пред Гари Родригес се откри нов шанс. Той бе намерен с дълъг пас от центъра и се освободи от Стаховяк, но след това се засуети и стражът поправи грешката си, като му се хвърли в краката. 

Играта след почивката се активизира, като три минути след това Пинто отправи страхотен удар от дистанция, който не срещна очертанията на вратата.

Левски пропусна изключителен шанс да стигне до гол чрез Миро Иванов в 64-ата минута. Родригес напредна добре и центрира по земя от фланга, а Генков не успя да засече топката и тя остана за Миро Иванов, който пред себе си имаше празна врата. Шуменския Деко обаче се засуети и прати топката над вратата от идеална позиция.

В 68-ата минута Веско Минев направи уникална глупост, след като удари с умисъл Борислав Цонев с топката в главата. Той бе директно изгонен от игра заради постъпката си. Цонев от своя страна се спречка с бранителя и му бе показан втори жълт и червен картон. Така и двата отбора останаха с по 10 души на терена.

Няколко минути след това Мюлдер можеше да вкара хубав гол, след като отправи удар от ъгъла на наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

В 78-ата минута Мюлдер стреля много силно, но и доста неточно, а минута след това Миро Иванов изведе Родригес зад гърба на защитата, но Стаховяк изпревари холандеца.

В 85-ата минута Гари Родригес oткри резултата за Левски. Той бе намерен от Макриев в наказателното поле, след което от близка дистанция реализира.

В 89-ата минута можеше да вкара и втори гол, но не успя да се възползва от прекрасното извеждащо подаване, което го изведе сам срещу вратаря. Стаховяк успя да блокира удара на холандеца с крак и да предотврати втори гол. До края нямаше повече голове.


ЛЕВСКИ - БОТЕВ 1:0
1:0 Родригес 85'

ЛЕВСКИ: Блажевич, Мюлдер, Ангелов, Д.Димов, Пинто, Гаджев, Старокин (83 - Maкриев), Б. Цонев, Вутов (57 - Иванов), Родригес, Генков (86 - П. Димов)

БОТЕВ: Стаховяк, Христов, Спрокел, Грънчаров, Минев, Иршак, Галчев (58 - Домовчийски), Сърмов, Ромарио (63 - Вандер), Педро (70 - Енрике), Анисе