Старши треньорът на Локомотив София Стефан Генов призна пълното превъзходство на Литекс в днешната среща и добави, че победата с 4:0 на ловчанлии е закономерна.

"Резултатът е реален. Тежка загуба и сега се говори доста трудно след нея", каза Генов след края на срещата.

"Контузиите на наши основни футболисти явно се оказаха решаващи, въпреки че първото полувреме беше равностойно. Голът в неговия край обаче ни разколеба доста и през второто полувреме не бяхме концентрирани. От друга страна, домакините се отпуснаха и се разиграха доста."

"Нямахме футболни аргументи, чрез които да се противопоставим на Литекс и закономерно загубихме. Имаме доста невъзстановени играчи, преди мача също бях притеснен и на терена загряваха само 12 играчи, но не искам това да ни служи като оправдание."

Въпреки загубата днес, позицията на Локомотив в класирането едва ли ще претърпи голяма промяна, тъй като Черно море беше победен от Славия, а утре Берое има тежко гостуване на ЦСКА.

"Има доста мачове до края на първенството, всеки играе срещу всеки. Не се радваме на загубите на противниците, а на нашите победи", завърши той.

Още в следващата среща Локомотив може да навакса изгубените точки, тъй като е домакин на аутсайдера Любимец.