Лудогорец извъртя 1:1 с Черноморец Одеса и се класира в следващата фаза на Лига Европа. Точен за българите бе Кишада, попадението за гостите вкара Гай.

С това равенство българите със сигурност ще заемат едно от първите две места в групата си, дори и да загубят оставащите си два мача - гостуване на Динамо Загреб и домакинство на ПСВ Айндховен.

Първото полувреме не предложи особени футболни достойнства, като на терена преобладаваха основно здравата битка и многоходовите разигравания в средата на терена, головите опасности пък бяха рядкост.

В началото на второто полувреме българите избухнаха и успяха да вкарат, но след това допуснаха нелеп гол и позволиха на Черноморец да владее играта до края на мача.

За щастие не се стигна до ново попадение за гостите и Лудогорец заслужено е в следващата фаза на турнира.


Лудогорец можеше да вкара още с първото си положение в мача. В 5-ата минута Марселиньо пусна страхотен пас към Ешпиньо, който се озова на чиста позиция и веднага стреля, но прати топката над вратата на гостите.

Минута по-късно звездата на Черноморец Джа Джедже центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Антонов овладя топката на гърди и стреля в гредата, но бе извършил нарушение срещу Барт.

В 10-ата минута отново Антонов можеше да вкара, но стреля в аут. Тези две положения стреснаха българите, които успяха бързо да изнесат топката в половината на украинците.

Защитата на Черноморец сгреши детински малко по-късно и подари топката на Ешпиньо, който технично прехвърли Безотосний, но топката премина до дясната греда.

Постепенно гостите взеха инициативата и сериозно натиснаха Лудогорец в собствената му половина. В 23-ата минута Кайсара сбърка една топка и позволи на Джа Джедже да намери Гай, който бе оставен непокрит в наказателното поле на разградчани и стреля, но за щастие над вратата.

Това бе и най-чистото положение до този момент в мача. Играта на българите определено не вървеше през тези минути и те дадоха изцяло инициативата на гостите.

Три минути по-късно Андерсон Минейро центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, където Фонтанело отклони топката с глава, но тя мина на сантиметри от дясната греда на Владо Стоянов.

Към края на полувремето футболистите на Лудогорец живнаха и на свой ред създадоха сериозно положение за гол, но Христо Златински нямаше шанс и прати топката до вратата.

Последва нова възможност за българите. Мисиджан проби отлично отляво, но се засуети с подаването и не се стигна до гол. Кишада също се озова на чиста позиция, но от границата на наказателното поле стреля високо над вратата.

Второто полувреме започна с попадение за Лудогорец. В 47-ата минута Марселиньо изведе Мисиджан по лявото крило, който центрира в наказателното поле на Черноморец, където Кишада технично опъна мрежата на гостите за 1:0.

Малко по-късно Риера намери Джа Джедже в пеналта на българите, но Владо Стоянов внимаваше и спаси. В 55-ата минута Върджил Мисиджан направи за смях отбраната на Черноморец, напредна отляво, след което шутира остро, но топката профуча в страни от вратата.

Осем минути по-късно гостите успяха да изравнят след груба грешка на защитата ни и на Владо Стоянов. Бобко центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, където Гай необеспокояван засече топката с глава от три метра и я прати във вратата ни за 1:1.

В 65-ата минута гостите профукаха страхотен шанс. Бобко засече топката с глава топката от вратарското поле, но Владислав Стоянов показа отлична класа и спаси, при което коженото кълбо попадна на крака на Антонов, който на празна врата стреля в аут.

Това бяха силните минути на играчите на Черноморец, които сериозно ни натиснаха и успяха да създадат малко по-късно нова голова възможност пред Стоянов.

Тогава отново Гай от чиста позиция с глава прати топката над гредата. Гостите продължиха да натискат и в 76-ата минута Риера центрира в наказателното поле на Лудогорец, където обаче Владислав Стоянов улови топката.

Постепенно българите живнаха и успяха да отблъснат набезите на украинците. Треньорът Стойчо Стоев пък правилно накъса играта с няколко смени и така наруши темпото на игра на Черноморец.

До края на мача не се случи нищо интересно, не се стигна до нов гол и Лудогорец заслужено се класира в следващата фаза на турнира.

ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНОМОРЕЦ 1:1

Голмайстори:
1:0 Кишада (47)
1:1 Гай (63)

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Моци, Барт, Минев, Ешпиньо, Златински, Александров (57-Стоянов), Марселиньо, Мисиджан, Кишада (79-Бургзорг)

ЧЕРНОМОРЕЦ: Безотосний, Бергер, Фонтанело, Минейро, Кутас, Ковалчук, Гай, Бобко, Риера, Джа Джедже, Антонов