Христо Стоичков бе гост на кинофестивала на спортните филми в Милано, където бе представен филма "Стоичков". "Гадзета дело спорт" направи интервю с българина и той за пореден път спази традицията, да бъде скандален в изказванията си. Според Камата, "Златната топка" е нагласена и Франк Рибери ще я получи.

"Какво мисля за Златната топка? Честно казано съм отвратен. Казвам го и потвърждавам. Надпреварата е приключила и то не според правилата. Последното, което направи Блатер бе да даде още дни, за да увеличи шансовете на тези, които играят в националния. А това не е правилно", заяви Стоичков.

"Кой ще я вземе? Рибери има огромни шансове да я спечели. Платини няма да изпусне шанса да нагласи нещата да награди един французин".

Стоичков говори също за жребия за световното първенство. И то не с много добро мнение.

"Ще гледам жребия с усещането, че футбола е целия корумпиран. Наистина има много корупция. Видяхме механизъм, който не е никак почтен. Но целият свят е зад тези хора. Вземете Шампионската лига. Не е нито футбол, нито лига на шампиони. Всичко е само реклама".

И веднага българина припомни полуфинала на Мондиал 94 срещу Италия. "Не ни дадоха две дузпи. Нямаше как, защото организаторите вече подготвяха финала Италия - Бразилия, който липсваше от 24 години".

Според Стоичков, Италия има огромни шансове на световното и е един от фаворитите.

"Професор Прандели може да е спокоен. Италия първо започва зле, а после отива на финала. Тя е сред фаворитите ми, заедно с Германия, Аржентина, Испания, Бразилия и Холандия".