Сърбинът Иван Джорич ще подпише договор за две години с Ботев (Пловдив) през следващата седмица. Това съобщи старши треньорът на тима Велислав Вуцов.

"Иван Джорич е само на 19 години и е много талантлив. Не се наемам да прогнозирам дали до две години ще стане основен играч в мъжкия отбор, но има качества. В началото ще играе за дублиращия състав", заяви Вили Вуцов.

Той добави, че е харесал дошлият на проби французин Кени Жиле.

"Поизостанал е с подготовката, но има качества. През лятото водещ у нас състав водеше преговори с него, но тогава ставаше въпрос за три пъти повече пари", добави Вуцов.

Същевременно треньорът на Ботев заяви, че очаква тежък мач срещу Марек в Дупница.

"В домакинските си мачове отборът на Марек е пределно мотивиран и мобилизиран. Познавам футболистите им, някои от част са опитни и доказани и мисля, че не са отбор за подценяване".

"Те знаят, че са в деликатна ситуация и евентуална победа би могла да им помогне, а загуба да направи ситуацията още по деликатна. Този мач ще бъде по тежък дори и от следващия ни домакински мач".

Милен Гамаков отпада от състава на Ботев. Младежкият национал се оплаква от болки в адукторите и кръста и може да отсъства до един месец.

Под въпрос е участието и на Момчил Цветанов, който изкара вирус през седмицата. Росен Колев продължава да е извън игра заради травма.

 

/БТА/