Ние сме Ботев и не се притесняваме от нищо. Нашата цел е победа“. Това заяви треньорът на „канарчетата“ Петър Пенчев преди градското дерби с Локомотив (Пловдив).
 

Още по темата

 


Двата отбора се изправят един срещу друг в неделя от 13:30 ч. на стадиона в парк „Лаута“.

„Подготвяме се напълно нормално за срещата. Уважаваме Локомотив, за това, което постигна в трудна ситуация. Ние ще се постараем да се изявим максимално и да оправдаем очакванията на публиката ни. Трябва да демонстрираме ценностите на Ботев – отдаденост, борба и качествена игра. Стремим се да въвеждаме тези компоненти. Агресията е една от положителните черти на съперника, ние ще се опитаме да им отговорим подобаващо“, каза още специалистът.

Той коментира и кадровите проблеми, които има. „Станислав Дрянов има травма в глезена, която получи по време на мач на дублиращия отбор. Момчил Цветанов вече тренира на пълни обороти. Важното е да проявим психическа устойчивост в двубоя“, каза още той, след което призова феновете на Ботев да помогнат за победата.

Пенчев допълни, че с картотекирането на Спас Делев „смърфовете“ са увеличили нападателната си мощ и, че отборът му трябва максимално бързо да се приспособи към условията на терена.