Здравейте, уважаеми читатели, на Gol.bg. От днес стартира нашата нова рубрика "Колонката на специалиста". В нея ще можете да прочетете интересни анализи, коментари и прогнози на известни футболни специалисти. Стартираме с Петър Курдов.

Легендарният играч на Левски прави любопитен анализ на мачовете от последния кръг на "А" група. Другата седмица очаквайте и прогнозите му за предстоящите мачове от финалните шестици на първенството ни.

В днешния си анализ Курдов определи изминалото пловдивско дерби като „надървено“, обвини Пламен Илиев за загубата на Левски от Лудогорец и каза, че в ЦСКА сами са си виновни за поражението от Берое.

Накрая Курдов пожела успех на всички отбори, да играят хубав футбол и да радват феновете. Ето какво каза той:

ЦСКА – Берое 0:1

„Тези, които подценяват Берое, ще си плащат. ЦСКА имаха своя шанс, но го изпуснаха. Ако не се лъжа, миналата година Берое имаше повече точки от Левски, но остана във втората шестица. Това беше втора поредна загуба за „червените“ и управниците им веднага потърсиха оправдание в треньора и футболистите. Но този мач вече в историята, идва следващият. Истината е, че Берое игра много сплотено, организирано, на контраатаки. В това им е силата и могат да победят всеки отбор в България“.

Лудогорец – Левски 1:0

„От доста време вратарският пост в Левски е ахилесовата пета. Не съм против Пламен Илиев, но има моменти, когато прави детински грешки, които костват много на отбора. Това не е първият подобен случай. Преди казах същото за него и медиите веднага написаха, че искам да се махне, но не е така. В срещата на Левски им липсваше агресия пред наказателното поле на противника. Нямаше го човекът, който да олицетвори целия труд на отбора. Да поведе тима, да вкара гола. Иначе се получи здрав мач с футболни достойнства. Но грешката на Пламен Илиев коства загубата на Левкси. Тя обаче не означава нищо. Трябва да се даде вот на доверие на Стойчо Стоев и футболистите, трябва да имат време, за да успеят да направят и постигнат нещо“.

Локомотив (Пд) – Ботев (Пд) 0:2

„На футболен език се получи надървен мач. Мач, който се очаква много в града. Аз съм родом от Пловдив, играл съм в няколко дербита между двата отбора и зарядът е неописуем. Целият град тръпне в очакване да започне. Но искам да отправя един въпрос чрез вас: Кой въобще позволи да има двубой? На този терен, който е в окаяно състояние и няма да се оправи скоро, защото вече не прилича на нищо. На такива игрища на преден план излизат волевите качества, физическата подготовка, надиграването. И двата отбора имаха положения, на Ботев бяха по-чисти. Те вкараха голове в началото от недоглеждане от страна на футболистите на Локомотив, което се оказа решаващо. Теренът беше ужасен, получи се мъжки мач, без футболни достойнства. Но този, който искаше да има подобно дерби, получи своето“.

Марек – Литекс 0:0

„Определено е имало подценяване от страна на Литекс. Изпуснаха няколко 100%-ви положения, което е абсолютно кощунство. Марек показа типичния си македонски дух и отлична игра в защита. Аз в Дупница съм играл не пред 2-3-5 хиляди души, а пред 30 хиляди. И този дух там винаги се усеща. Но вината за резултата си е само и единствено в момчетата на Красимир Балъков. Толкова положения и да не вкараш нито едно...“.

Локомотив (София) – Черно море 2:1

„Локомотив (Сф) постигна две поредни победи и се утвърди на 3-то място. Много хора ги слагаха като миналата година – във втората шестица, да берат душа. Но се видя, че с отличното управление на Георги Марков и Николай Гигов могат да постигнат много. Имат целенасочени цели, който ги подцени ще бъде наказан жестоко. В ЦСКА вече го разбраха. Честитя им победата и накрая искам да пожелая успех на всички отбори, да правят хубави мачове и да радват публиката. Футболът все пак е за тях“.

Веселин Коларов, Gol.bg