Дипломатичен тон показа Мишел Платини на пресконференция преди финала на Европейското първенство за юноши до 17-годишна възраст между Франция и Германия на стадион „Лазур" (20 ч. тази вечер).

Босът на УЕФА пристигна днес в България, но ни похвали за организацията на форума. „Мисля, че всичко се е случило така, както трябва", каза той в присъствието на президента на БФС и член на изпълкома на УЕФА Борислав Михайлов.

В отговор на въпрос за едно евентуално домакинство на България и на шампионат до 21-годишна възраст, французинът каза: „Според УЕФА, България работи много добре за развитието на футбола. Ние сме доволни, но само бъдещето ще покаже какво ще бъде развитието на футбола в България. „Има чудесно развитие на младите футболисти в България", допълни той.

В края на пресконференцията легендарният бивш футболист бе атакуван с въпрос дали УЕФА би подкрепила ограничаване на чужденците в България. „Наистина трябва реформа, но правилата, които важат в Европа, ни пречат да го направим. Въпреки че благодарение на правилата на УЕФА, ние можем да наблюдаваме местни играчи, които са доста добре подготвени".

"И с помощта на УЕФА бихме могли да подпомогнем и подготовката на местните футболисти точно с тази цел – стимулиране на български играчи. През 1993 имаше подобен казус. Опитваме се да се адаптираме към тези условия, но това не е лесно", заяви Платини.