Димитър Бербатов лично ще награди на 2 юни отбора победител в осемнадесетото издание на "Данониада" - единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от "Данон-Сердика" АД, Министерството на образованието и науката и Фондация "Димитър Бербатов".

Най-добрите млади футболисти, излъчени сред осемте зонални финалисти, ще представят България в мачовете за Международна купа "Данон", които тази година ще се играят в Мароко през есента. Отборите, които спечелиха в своите зони и ще се състезават за националната купа на "Данонида", са от цяла България.

В зона Плевен се класираха децата от школата на ФК Аристон и съгражданите им от ФК Дунав Русе. От зона София продължават отборите на СОУ "Никола Вапцаров" от Петрич и ФК Лъвчетата от София.

В морската столица най-добри бяха децата от града домакин - ФК Черно море, както и новите попълнения в школата на ФК Черноморец, чиито съотборници миналата година грабнаха националната купа и в Бразилия постигнаха най-доброто класиране за страната ни до сега - 10-о място в света.

В последната зона - Пловдив, се класираха отборите на ФК Ботев и ФК Родопа от Смолян. Стадион "Академика 4-ти км" ще бъде отворен за публика от 10.00 часа на 2 юни, когато започват полуфиналните мачове. Последният и най-важен двубой в турнира започва в 11.00 ч.

Церемонията по награждаването, на която специален гост ще бъде Димитър Бербатов, започва в 11.45 ч. И през 2015 г. патрон на Международна купа "Данон" е именитият полузащитник Зинедин Зидан. Зидан продължава да подкрепя турнира и да дава силна мотивация на милиони малки футболисти да тренират, да се изявяват на терена и най-вече - да вярват в мечтите си.