Името на бившия треньор на Стяуа и настоящ на Литекс Лауренциу Регекампф бе забъркано в чудовищен скандал с уредени мачове от вестник "Газета Спортурилор", предава "Меридиан мач".

Прокурори в Сингапур обвиняват двама местни жители – Ражендар Прасад Раи и Франсис Марсел, за уреждане на футболни срещи. Сред тях са две контроли на Стяуа от зимата на 2013 година в турския курорт Анталия, когато начело на гранда от Букурещ бе именно Регекампф. На 1 февруари Стяуа завършва 3:3 с Щурм (Грац), а два дни по-късно пада с 1:2 от руския Динамо (Москва).

Според документите Ражендар Раи е осигурил 42 000 евро, за да бъдат нагласени мачовете на Стяуа. Двубоят с Динамо е струвал 15 000 евро, а контролата с Щурм - 27 000 евро. И за двете срещи са залагани огромни суми в азиатски букмейкърски къщи за "оувъри" (над 2,5 гола), като коефициентите са се сринали за минути от 2,15 до 1,30. В аферите са забъркани и трима съдии от Македония, които са ръководили срещите.

Името на Регекампф излиза на повърхността, тъй като организатор на приятелските срещи е Кристи Войчу, който е изключително близък на треньора и кръстник на сина му. Самият Войчу се оправда в Румъния, че дори не е забелязал, че мачовете са били ръководени от една и съща съдийска бригада и това не го интересува.

Очаква се Реге да бъде привикан като свидетел по делото. Засега запоздозряните Ражендар Раи и Франсис Марсел са пуснати под гаранция срещу 350 000 долара за двамата. Следващото дело е на 2 ноември, като при доказване на вината им те рискуват присъда до 5 години лишаване от свобода.