Локомотив София и фармацевтичният гигант "Актавис" подписаха договор за сътрудничество, който да възроди детско-юношеската школа на "железничарите".

По-рано днес официално беше даден стартът на футболна академия "Надежда", а контрактът между двете страни е за срок от четири години.

По това време се предвижда да бъдат изградени изкуствени игрища около стадион "Локомотив", школата ще бъде финансово и технически обезпечена, а треньорите ще се осигуряват професионални стажове в чужбина и най-добрата новина за децата е ежегодното участие на отбора в най-големия юношески турнир в света - "Готя Къп" в Гьотеборг.

Изпълнителен директор на академията е бившият нападател Ивайло Паргов, който задвижи и осъществи проекта. "Изключително съм щастлив, че постигнахме разбирателство да започнем работа по този проект. Надявам се, че това ще бъде пример за едно чудесно сътрудничество между бизнеса и спорта. Това е един отлично разработен проект, който, надяваме се, ще има успех", заяви Паргов.

"Няма как да не подкрепя този проект. Аз неслучайно ходих из страната, за да промотирам подобни сътрудничества между бизнеса и спорта. Трябва да се върнем към корените си, ако искаме да имаме успех. А това може да стане по най-добрия начин именно, като се обърнем към школите. Чрез министерството и БФС догодина най-добрите такива ще си разпределят един милион лева. Този проект също може да бъде подкрепен от правителството", каза пък спортният министър Красен Кралев.

Изграждането на новата база ще започне съвсем скоро – през януари 2016 година.