Локомотив Пловдив се размина с участие в Лига Европа през следващия сезон, въпреки че победи с 2:1 като гост Пирин в Благоевград. “Смърфовете” завършиха на пето място в класирането, с равен брой точки с четвъртия Славия - по 49. “Белите” обаче има по-добра голова разлика и ще играят във втория по сила европейски клубен турнир. 

Тимът на Илиан Илиев се нуждаеше от победа в гостуването си на Пирин и я постигна с два гола на Веселин Марчев. Последния даде аванс на Локо Пловдив още в 20-та минута, когато получи хубаво подаване от Стефан Велес и с хубав удар и с помощта на гредата направи 1:0. Марчев бе близо и до втори гол малко преди края на първата част, но стреля в ръцете на Красимир Костов. 

Домакините натисната в началото на второто полувреме, но Тони Тасев и Мартин Тошев пропуснаха изгодни положения. Тошев все пак се реваншира в 56-та минута, когато получи хубав пас от Тасев и от чиста позиция вече нямаше как да сбърка - 1:1.

Развръзката дойде в 64-та минута, когато Марчев изведе Локомотив отново в резултата след страхотен удар от границата на наказателното поле. И в този случай топката рикошира в лявата греда и влезе в мрежата зад Костов. 

В края домакините искаха дузпа за нарушение на Тунчев срещу Бенгюзов, но главният съдия не реагира.

Пирин Благоевград - Локомотив Пловдив 1:2

0:1 Веселин Марчев 20’

1:1 Мартин Тошев 56’

1:2 Веселин Марчев 64'