"Имаме идея чужденец да поеме поста директор на направление Детско-юношески футбол в БФС след напускането на Пламен Михов. Аз поех ангажимента да водя преговори със специалисти от Германия и Испания, които могат да бъдат в помощ на нашия футбол, заяви членът на изпълнителния комитет Емил Костадинов на въпрос за свободното място.

Досегашният директор на отдела Пламен Михов вече е изпълнителен директор на новака в А група Нефтохимик Бургас 1962 след четири години и половина на поста.

"Временно Павел Панов ще изпълнява длъжността, но нашата идея е да внедрим човек, който да донесе нови идеи от водещи футболни школи. И всичко възможно в тази насока ще бъде направено, коментира Емил Костадинов на съвместна пресконференция на БФС и министърът на спорта Красен Кралев на която беше представена новата единна програма за развитието на детско-юношеския футбол.

Павел Панов, който в момента заема поста, а в същото време е и технически директор на БФС обяви, че от треньорите на юношеските национални отбори за момента без договори остават Светослав Тодоров и Викторио Павлов. Александър Георгиев води набор 2000, но неговият контракт е до Нова година и засега остава на работа. За бъдещето на другите двама ще има новини след 1-и юли.

"Да, лагерите на 12-те избрани от нас школи започват съвсем скоро. Но ние имаме и регионални треньори, които също ще бъдат ангажирани. Не само националните треньори ще бъдат на лагерите, тъй като това е невъзможно чисто физически, обясни Панов.

Програмата се състои в подготвителни лагери и екипировка на 12 школи от България, които имат най-голям принос в изграждането на националните състезатели в последните пет години. Отборите са разпределени в три центъра, като повечето от тях ще изпратят по три възрасти.