Една загуба бе достатъчна - с 1:3 от Монако в Лига 1, и във Франция вече наточиха брадвата за новия испански треньор на ПСЖ Унай Емери. "Загубилият с ПСЖ от Монако в неделя вечерта Унай Емери е вече под огъня на критиките. Едва след 3-тия кръг от шампионата", отбеляза в. "Л'Експрес".

Бившият играч на ПСЖ Пол льо Гуен пък поведе журналистическата дружина анти-Емери, като захапа яростно баска, заменил приятеля му и съотборник от едно време Лоран Блан. "Аз атакувам директно - изръмжа Льо Гуен, новоизлюпен анализатор на "Канал плюс". - Леко съм раздразнен от досегашните писания и твърдения как с "Емери ще бъде прекрасно", как "той работи много повече, той гледа повече видеозаписи".

Изнервен съм от този период на предсезонна подготовка, в който новодошлите треньори задължително са по-добри от напусналите. Емери идва, имал е резултати със Севиля - много добре, но и Блан също имаше резултати с ПСЖ, преди да си тръгне". Самият Емери откровено си призна, че не е реагирал адекватно след 2:0 от първото полувреме:

"Загубихме много топки в средата и контрите на Монако често бяха опасни, а това 2:0 до почивката бе прекалено несправедливо. За жалост аз загубих второто полувреме, трябва да се поуча от тази загуба". Президентът на ПСЖ Келаифи пък само скръцна със зъби: "Не е краят на света, нито краят на шампионата, но това е тревожен сигнал, който ще ни накара да работим яко".