Швеция тресна с 4:0 Беларус в среща от Група "А" на световните квалификации за Мондиал 2018 и се изравни с Франция на върха.

Скандинавците вече имат 10 точки, колкото и "петлите", които по-късно гостуват на Люксембург. Както е известно по същото време България приема Холандия в среща от същата група.  

Два гола за Швеция набута Емил Форшберг (19-дузпа и 49). Второто попадение на Форшберг бе доста комично, след като вратарят на гостите позволи топката да му премине през краката и да се търкулне в мрежата.

Другите голове за домакините мушнаха Берг (57) и Телин (77). Попадението на Берг бе леко нередовно, тъй като останаха съмнения дали топката е преминала с целия си обем голлинията.

Като цяло Швеция тотално доминираше, създаде дузина голови положения, вкара четири гола и заслужено си взе победата и трите точки. Така скандинавците се намесиха сериозно в битката за първите две места в групата. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kr3UY6DonRQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>