Ботев Пловдив ще продаде Омар Косоко, ако отпадне от Бейтар Йерусалим във втория квалификационен кръг за Лига Европа, твърди "Тема Спорт". Първата среща в Израел завърши 1:1. Договорът на французина с канарчетата изтича на 1 януари 2018-а, а той все още не е подписал нов. Така че ако жълто-черните искат да вземат някакви пари за него, ще трябва да го трансферират още сега. В противен случай след по-малко от шест месеца Косоко ще си тръгне като свободен агент.
 
Мениджърът на играча Болеслав Козакевич обяви, че клуб от ОАЕ е готов още сега да привлече атакуващия халф. Отделно, представители на 6 турски тима ще следят под лупа звездата на канарчетата на реванша срещу Бейтар в Бургас. Именно след този двубой ще стане ясно дали 29-годишният французин ще бъде трансфериран веднага. Вероятността това да се случи е много голяма.
 
"На мача в Израел Косоко беше наблюдаван от скаути на 3 клуба от Турция, а сега места са резервирали двойно повече. Клуб от ОАЕ е наясно с качествата на Омар и е готов да го привлече веднага", заяви пред в. "24 часа" агентът на играча Болеслав Козакевич.
 
От Ботев вече са изпратили контраоферта на тази от ОАЕ, като в нея фигурират параметрите, срещу които са готови да се разделят със своя ас. Първото предложение, дошло от емирствата, не се хареса на шефовете на пловдивския клуб и беше отхвърлено. В същото време спортно-техническият щаб на Ботев продължава да търси нов нападател, който да замести Косоко. Наставникът Николай Киров вече обяви, че иска той да е българин.