Цяла плеада легендарни футболисти, треньори и футболни деятели ще се включат в демонстративния футболен мач между Марек и Левски тази неделя на стадион "Бончук" в Дупница. Срещата ще започне в 16.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на общината в Дупница.

Националният селекционер Петър Хубчев, наставникът на младежкия национален отбор Антони Здравков, най-успешният български треньор за всички времена Димитър Пенев са част от гостите, които ще седнат на трибуните на стадиона. Ще присъстват и десетки гости от БФС, съдийската комисия, както и бивши футболисти и треньори на Марек и от други клубове в страната. 

Поводите за демонстративния двубой са два - 65 години от откриването на "Бончук" и 40 години от победата на Марек над геманския колос Байерн Мюнхен. 

Местните запалянковци ще могат да видят Наско Сираков, Николай Илиев, Емил Велев, Кирил Ивков, Петър Петров, Стефан Аладжов, Красимир Коев, Сашо Костов и други бивши национали от различните поколения на Левски. 

Срещу тях ще се изправят част от футболистите, участвали в мача срещу баварския гранд на 2 ноември 1977 година. С екипа на Марек ще бъдат Венцислав и Иван Петрови, Александър Райнов, Иван Палев, Емил Кючуков, подпомогнати и от играчи от по-старото поколение. Входът ще бъде безплатен.


Марек - Байерн 2:0, 2 ноември 1977 година:

Състав на Марек: Стоянов, Севдин, Вуков, Караколев, Палев, Райнов, Паргов, Томов (82-Божурин), Ив.Петров, В.Петров, Е.Кючуков

Състав на Байерн: Майер, Нидермайер, Аугенталер, Грубер, Шварценбек, Рауш, Дюрнбергер, (46-Капелман), Румениге, Облак, Хьонес (65-Кьонкел), Герд Мюлер

Голмайстори: 1:0 Ив.Петров (33), 2:0 Паргов (38)

Съдия – Е.Дилек (Турция); стадион „Бончук” – 32 000