Галерия

Приятелите на Христо Стоичков победиха легендите на Барселона с 3:2 в страхотен шоу мач, който се игра на стадион "Берое" в Стара Загора. 

Събитието бе част от инициативата "Стара Загора - Европейски град на спорта", а освен това преди години Христо Стоичков бе обещал да направи нещо подобно в града и в крайна сметка зарадва местната публика.

Камата поигра за своите приятели през първото полувреме, а през второто бе част от легендите на Барса - неговия отбор на сърцето, където успя да се превърне в легенда.

Бербатов се отчете с хеттрик, а по този начин демонстрира, че е готов за индийското приключение Керала Бластърс. Той бе точен в 25-ата и 40-ата минути, но началото на второто полувреме започна силно за легендите на каталунците, които в 41-ата минута намалиха чрез Стоичков, а в 66-ата изравниха чрез Дани Гарсия.

В 75-ата минута Бербо оформи своя хеттрик, след като бе изведен от човека заради когото се отказа от националния отбор - Йордан Лечков, а това може би бе добро начало за стопляне на отношенията между двамата. 


Срещата започна с лек превес на легендите на каталунците, но това не доведе до нужния резултат. Салинас успя да отправи два удара през първите няколко минути, но и двата не бяха особено прецизни.

В 16-ата минута гол на каталунците бе отменен заради засада, а минути след това отборът на Камата имаше пред себе си страхотна възможност, но Костадинов пропусна сам срещу вратаря.

Все пак в 25-ата минута приятелите на Стоичков реализираха, след като Бербатов засече с глава прекрасно центриране на Мартин Петров и откри.

В самия край на полувремето, около 40-ата минута, по идентичен начин той удвои аванса на тима на приятелите на Стоичков.

Второто полувреме обаче започна отлично за легендите на Барса и в 41-ата минута Стоичков бе точен, след като първоначално пропусна дузпата, която бе отсъдена, но при добавката матира Стоян Колев.

В 58-ата минута Кашмеров можеше да увеличи аванса на приятелите на Стоичков, но пропусна да вкара сам срещу вратаря, а в 65-ата минута Дани Гарсия с глава успя да изравни. 

Всичко в този мач приключи в 75-ата минута, когато Лечков изведе Бербатов зад защитата и нападателят оформи своя хеттрик. 
 

ПРИЯТЕЛИТЕ НА СТОИЧКОВ - ЛЕГЕНДИТЕ НА БАРСА 3:2
1:0 Бербатов 25
2:0 Бербатов 40
2:1 Стоичков 42
2:2 Дани Гарсия 65
3:2 Бербатов 75

Стартовите състави:

Легенди на Барса: Ангой; Хуан Карлос, Дею, Надал, Хара; Литманен, Попеску, Сержи; Гойкоечея, Салинас, Ескеро. Треньор: Ферер. 

Приятели на Стоичков: Ганчев; Кременлиев, Хубчев, Гинчев, Кишишев; Костадинов, Лечков, Балъков, Стоичков; Сираков, Бербатов. Треньори: Пенев, Бонев, Петков.