Изборният конгрес на БФС ще бъде около двойният празник Трифон Зарезан и Свети Валентин, съобщи отлично информиран източник. Общото събрание няма да е преди 14 февруари, защото тогава приключва мандатът на сегашното ръководство, но и няма да е след края на месеца, твърди "24 часа". 

Проблем обаче е намирането на достатъчно голяма зала по това време, защото тогава ще сме председатели на Европейския съюз и НДК ще е зает за различни срещи и заседания. Все пак имало начин да се направи изключение за общото събрание на най-масовата спортна организация в България. 

Според регистъра на клубовете в Министерството на младежта и спорта към момента членове на БФС са 746 клуба. Вероятно това обаче не е истинската бройка, защото доста липсват, и то от тези, които са в професионалния футбол. По принцип БФС отговаря за вписването и заличаването на клубовете в регистъра, който е задължителен според изискванията на закона, който действа в момента. Единствено е ясно до момента, че Борислав Михайлов ще гони поредния си мандат като президент на конгреса. 

За претенденти на поста са спрягани Наско Сираков и Любослав Пенев, но все още няма нищо официално и от двамата. По принцип кандидатурите се издигат от клубовете, като бъде определена датата на конгреса от изпълкома. 1 месец преди това трябва да бъдат внесени писмата в деловодството на БФС. За членове на изпълкома няма такива изисквания в устава на БФС. В момента Наско Сираков е член на управата, като е там неизменно откакто Борислав Михайлов пое властта от Иван Славков-Батето. 

Любослав Пенев пък е старши треньор на втория отбор на испанския „Валенсия", който се състезава на третото ниво на тяхната футболна лига. В неделя неговият отбор направи 3:3 с „Алкояно" у дома и с 3 победи, 3 равенства и 2 загуби от началото на сезона е на шестото място в класирането, но вече на 10 точки от „Майорка".