Истанбул ББ е твърдо решен да сложи край на слабите си домакинства в Лига Европа и ще търси първи успех на своя земя в турнира. Дотук орлите 5 пъти са играли пред своите фенове във второто по сила клубно състезание на Стария континент, но нито веднъж не ги зарадваха с 3 точки.

На сметката си имат 3 равенства и 2 загуби. А победата срещу Брага е задължителна, ако Абдула Авджъ и неговите момчета искат да продължат на елиминациите напролет. Тя обаче няма да е достатъчна за преминаване в следващата фаза, защото в същото време турците ще се надяват Лудогорец да загуби в Германия от Хофенхайм, който е вече аут от турнира и не играе за нищо. 

Добрата новина за наставника на Истанбул Б Абдула Авджъ е, че единственият отсъстващ в състава е защитникът Аурелин Шеджу. Всички останали са на негово разположение. 54-годишният специалист обича да ротира избраниците си, но заяви, че се надява тимът му да продължи на 1/16-финалите:

„Искам да бъдем в турнира колкото е възможно повече. Целта ни е да продължим напред, но не всичко зависи от нас. За всеки мач се подготвяме по различен начин. Елжеро Елиа и Коркмаз са под въпрос, но може и да бъдат готови навреме. В добра форма сме и излизаме всеки двубой за победа, утре (б.р. - днес) не прави изключение“. 

В същото време Брага вече си осигури участие в елиминационната фаза на турнира, но се нуждае от равенство, за да си гарантира и първото място в групата. Наставникът Абел Ферейра има доста кадрови проблеми преди визитата на Истанбул Б. Защитниците Рикардо Ферейра и Марселиньо са наказани заради натрупани жълти картони, а още петима играчи не заминаха за Турция с отбора.

Това са защитникът Секейра, халфовете Бакич и Франсерджо, нападателят Едуардо Уилсон и вратарят Марафона. Особено много ще се усети липсата на Франсерджо, който е голмайстор на Брага в Лига Европа с 4 попадения. Португалците са в добра форма и загубиха само 2 от последните си 16 мача във всички турнири. Многото отсъстващи в защита със сигурност тревожат Абел Фейрера, тъй като именно това е най-слабото звено в отбора. Брага има само 5 сухи мрежи от 24 двубоя във всички турнири през сезона.