Един от основните футболисти на Манчестър Сити и националния отбор на Англия Гарет Бари смята, че трябва да бъде въведена зимна пауза във Висшата лига.

Опитният полузащитник е на мнение, че ако играчите могат да си починат през зимата, това може да помогне и на националния отбор на Англия при евентуално участие на европейски и световни първенства, тъй като футболистите ще бъдат много по-свежи.

Определено си пролича, че момчетата на дон Фабио бяха буквално смазани на Мондиала в Южна Африка след тежкия сезон, който изкараха и в последните няколко месеца доста се коментира въвеждането на зимна пауза в шампионата.

"Трябваше да бъдем доста по свежи в Южна Африка, ако искахме да се представим по-добре там. Евентуална зимна пауза може да бъде само от полза на националния отбор на Англия, тъй като играчите няма да са толкова изтощени и ще могат да покажат максимума от себе си в подобни големи турнири като световни и европейски първенства", заяви Бари пред медиите на Острова.

Халфът на "гражданите" не пропусна да коментира и слуховете, според които на английските национали просто не им пука за представителния тим и поради тази причина слабите резултати са на лице.

"Това са глупости. Ние искаме да печелим, колкото никой друг. Опитваме се да постигаме положителни резултати и се трудим, но не е толкова лесно да побеждаваш, колкото изглежда", не пропусна да отбележи бившият капитан на Астън Вила.

Гарет е на мнение, че той и съотборниците му в националния отбор на Англия трябва да постигнат победи в предстоящите европейски квалификации срещу България и Швейцария.

"Основната ни цел е да постигнем победи от тези два мача", завърши Бари.