Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити, двубой от 9-ия кръг на английската  Висша лига, стадион "Олд Трафорд", Манчестър. 15:30 часа българско време.

Определено най-голямото дерби на кръга. Очаква ни изключително зрелищен мач между два отбора, които се намират в добра форма.

"Гражданите" пристигат на негостоприемния "Олд Трафорд" като лидери в класирането, което ще бъде още по-голяма мотивация за Юнайтед да вземе победата.

Домакините имат предимство в този сблъсък, заради по-големия си опит и фактора домакинство, но гостите са в състояние да поднесат изненадата.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Групата за мача: Де Хеа, Линдегард, Амос, Смолинг, Фабио, Евънс, Фърдинанд, Видич, Джоунс, Евра, Валенсия, Нани, Андерсон, Карик, Флетчър, Парк, Йънг, Бербатов, Диуф, Ернандес, Оуен, Руни, Уелбек

Контузени: Рафаел, Клевърли, Гигс

Наказани: Няма

Под въпрос: Няма

Вероятен състав: Де Хеа, Смолинг, Фърдинанд, Видич, Евра, Нани, Флетчър, Андерсон, Йънг, Чичарито, Руни

МАНЧЕСТЪР СИТИ

Групата за мача: Харт, Компани, Ричардс, Коларов, Лескът, Савич, Клиши, Сабалета, Коло Туре, Насри, Харгрийвс, Джонсън, Яя Туре, Де Йонг, Милнър, Бари, Силва, Балотели, Джеко, Агуеро, Пантилимон

Контузени: Няма

Наказани: Тевес

Под въпрос: Няма

Вероятен състав: Харт, Ричардс, Компани, Лескът, Клиши, Яя Туре, Бари, Агуеро, Силва, Насри, Джеко

Прогноза на Gol.bg:

Домакините от Юнайтед имаха няколко трудни мача през последните седмици, но отборът на сър Алекс е решен на всичко да победи своя градски съперник.

Шотландският халф Дарън Флетчър е предпочитан от своя наставник за така наречените големи мачове, така че той трябва да започне като титуляр в днешното дерби.

Андерсон вероятно ще си партнира с него в средата на терена, след като бразилецът получи почивка за мача с румънския Оцелул.

Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов логично ще остане на резервната скамейка, а в нападението на тима ще бъдат Хавиер Ернандес и Уейн Руни.

Мениджърът на Сити Роберто Манчини няма абсолютно никакви проблеми с контузени футболисти и ще може да разчита на всички свои играчи.

Единственият отсъстващ е Карлос Тевес, който е дисциплинарно наказан от ръководството на отбора.

Юнайтед има по-големи шансове за успеха в днешната среща. "Червените дяволи" са успяли да спечелят последните три дербита, които са се играли на "Олд Трафорд".

Освен това отборът на сър Алекс е изключително силен домакин и е успял да спечели 24 от последните си 25 домакински мача във Висшата лига.

Уейн Руни ще бъде най-големият трън в очите на противниковата отбрана, тъй като има пет гола срещу "Гражданите" с екипа на Юнайтед.

Последният път, когато Сити спечели на "Олд Трафорд", бе през 2008 година. Това е единствената подобна победа от последните 36 години.

В последните пет официални мача между двата тима Юнайтед има предимство с три победи, един равен и една загуба.

Нашата прогноза за изхода на този мач е успех с един гол за домакините.

Резултат: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 1:0