Вратарят на Стоук Асмир Бегович отбеляза куриозен гол в мача срещу Саутхемптън в двубоя от 10-ия кръг на Висшата лига, завършил 1:1. 

Босненецът откри още в първите секунди, но това не помогна на отбора да спечели и Грънчарите са 16-и с 9 точки. Светците пък останаха в челото с 19 точки и продължават да вървят много добре. 

Двубоят наистина започна изключително. Гостите изпълниха център, но бързо загубиха топката, която бе върната към Бегович. Стражът я изрита силно напред, а вятърът и лошата преценка на Боруц свършиха останалото. 

Двамата централни бранители оставиха топката да тупне, но полския страж сякаш не очакваше това и бе напуснал голлинията си. Той не се ориентира и бе прехвърлен за радост на феновете на Грънчарите, които поведоха след 12 секунди. 

Така Бегович се превърна в 5-ия вратар с попадение във Висшата лига след Петер Шмайхел, Тим Хауърд, Брад Фридъл и Пол Робинсън. 

Попадението шокира гостите и Стоук няколко добри шанса да удвои аванса си, но ги пропусна. В 42-ата минута Уорд-Праус центрира добре и оставен непокрит Джей Родригес засече с глава, за да отбележи. 

След паузата Марко Арнаутович стреля опасно за домакините, но Боруц спаси. Пред другата врата пък Уорд-Праус прати топката на сантиметри над гредата с опит от фаул. 

В крайна сметка двата тима не успяха да се победят и взеха по точка.