Кардиф спечели уелското дерби срещу Суонси с 1:0. Това бе първият сблъсък между двата отбора в елита на Англия, а триумфът прати победителите над съперника им в класирането. Хората на Малки Маккай са 12-и с 12 точки, докато Лебедите са на една позиция по-надолу и с една точка по-малко. 

През първото полувреме нямаше много положения. Суонси владееше повече топката и изглеждаше като по-опасният от двата състава, но без да създава много добри ситуации. 

В началото Джонджо Шелви атакува твърдо Гари Медел и това влизане можеше да изнерви двубоя, което обаче не стана. 

Мичу стреля силно в 10-ата минута, но право в тялото на Дейвид Маршал. След това отново испанският голмайстор на Лебедите получи топката с гръб към вратата, обърна се и отправи удар от въздуха, но над гредата. 

В средата на полувремето отново Шелви разбуни духовете, след като при една спорна топка замахна силно и ритва в гърдите Джордън Мъч. Размина се обаче само с предупрепреждение. След последвалия свободен удар Крейг Белами стрела и след рикошет в стената топката мина близо до гредата, като това се оказа и най-доброто положение за Кардиф. 

След паузата обаче двубоят се оживи. Кардиф заигра по-активно и остро в атака. Домакините успяха да стигнат до няколко разбърквания пред Ворм, с което стреснаха своя съперник, а в 62-ата минута и поведоха. 

Отлично центриране от корнер бе засечено с глава от централния защитник Стивън Колкър, който забоде топката в долния ляв  ъгъл, за да открие резултата. 

Това разстрои играта на Лебедите, които до края стигнаха само до един опасен удар на Посуело, който бе спасен от Маршал. 

От своята страна Кардиф се активизира, продължи да играе с много енергия и в добавеното време Фрейзър Кембъл се оказа сам срещу вратаря, който се принуди да го събори и получи червен картон. 

Защитникът Анхел Ранхел пое функциите му до края и спаси удара на Пийт Уитингам от последвалия фаул, но така или иначе победата бе за Кардиф.