Саутхемптън продължи с великолепното си представяне, след като срази Хъл Сити с 4:1 и излезе на трето място с 22 точки. 

Това бе 4-и пореден успех за Светците у дома, като подобна серия за последно отборът имаше през 1999-а, когато спечели 5 пъти поред на стария си стадион „Дъ Дел”. 

Титулярите се завърнаха за Саутхемптън, след като пропуснаха двубоя със Съндърланд за Купата на Лигата. Националите Родригес, Лалана и Ламбърт стартираха. Стив Харпър остана на вратата на Хъл, а Дани Греъм попадна в групата, възстановил се от травма. 

Началото бе добро за домакините, които се надяваха да спечелят още 3 точки и поведоха в 16-ата минута. Рики Ламбърт се измъкна между двама съперници и пусна успоредно на вратата, където Морган Шнайдерлен засече с глава за 1:0. 

В 30-ата минута преднината стана два гола. Адам Лалана се измъкна в наказателното поле и в опита си да отнеме топката, Стив Харпър събори съперника си. Ламбърт не пропусна от бялата точка. 

Кошмарът за Тигрите стана пълен в 37-ата минута. Лалана получи на 30 метра от вратата по левия фланг и тръгна напред, като преодоля двама защитници. След това се насочи към наказателното поле, елиминира Ел Мохамади и с остър удар реализира за 3:0.  

Всичко бе ясно до почивката, а след нея гостите върнаха едно попадение. В 55-ата минута Уанияма загуби от Джейк Ливърмор, след което Яник Сагбо реализира с изстрел от границата на наказателното поле. 

Малко след това Светците бяха близо да върнат аванса си от 3 гола. Първо Лалана накара Харпър да спасява, а след  това опит на Шнайдерлен бе блокиран от Мейлър. 

В края обаче домакините все пак стигнаха до четвърти гол. Стивън Дейвис получи от Натаниъл Клайн и след като успя да овладее добре, стреля неспасяемо от няколко метра.