Астън Вила измъкна 2:2 от Уест Бромич в дербито на Мидландс, въпреки че губеше с 0:2 на почивката. 

Двата тима изиграха вълнуващ двубой, в който домакините имат защо да съжаляват, защото имаха и достатъчно други положения, но Стефан Сесеньон пропусна двете най-добри. Александър Тонев бе титуляр за Вила и игра до 56-ата минута. 

Така двата състава запазиха позициите си в средата на класирането – съответно 11-о и 12-о място, като имат по 15 точки, но още не са чак толкова далеч от зоната на изпадащите. 

Двубоят започна отлично за домакините. Още в 3-ата минута дълъг пас на Крис Брънт бе овладян перфектно от Шейн Лонг, който с 2 докосвания си нагласи топката и стреля неспасяемо с левия крак от границата на наказателното поле. 

Малко след това Александър Тонев бе близо до изравняването, когато нанесе силен удар по диагонала, получи се лек рикошет, но Боаз Майхил реагира отлично. 

В 11-ата минута ситуацията за Вила се усложни. Леандро Бакуна върна лошо топката назад, Шейн Лонг я овладя, финтира защитник и с техничен удар над Брад Гузан опъна мрежата отново – 2:0. 

В 19-ата минута Сесеньон пропусна да вкара трето попадение, след като от границата на вратарското поле не успя да засече както трябва отлично центриране на Морган Амалфитано. 

Вила опита да реагира и опасен шут на Либор Козак облиза напречната греда, но пък след това Лонг едва не оформи хеттрика си, след като мощният му изстрел бе избит с тяло от Гузан. 

В 57-ата минута Пол Ламбърт направи тройна смяна, като пусна Гейбриъл Агбонлахор, Андреас Вайман и Фабиан Делф и това почти веднага даде резултат. 

Едно подаване към Бентеке бе избито пред наказателното поле, но топката остана идеална за австрийския нападател, който стреля, получи се лек рикошет, но Майхил все пак успя да реагира и да избие, след което кълбото се търкули покрай вратата. 

След това пак Сесеньон не се възползва от отлично подаване отляво и от границата на вратарското поле стреля в облаците. И това се оказа решаващо. 

В 67-ата минута обаче нещата станаха интересни. Центриране в наказателното поле на домакините бе отклонено от Вайман към свободния Ел Ахмади, който с удар от въздуха направи безпомощен Майхил и намали изоставането на Вила. 

Това притесни Дроздовете и в 76-ата минута изравняването бе факт. Една изчистена топка след центриране попадна право в краката на Ашли Уестууд, който с великолепен удар в левия ъгъл направи 2:2.