Евертън ще излезе без страх на „Олд Трафорд“ довечера, обяви мениджърът Роберто Мартинес.

Карамелите имат само една загуба от 13 мача и са в челото на класирането, но сега ще гостуват в поредни мачове на Манчестър Юнайтед и Арсенал, което ще покаже дали са готови за големи неща.

Според испанеца е крайно време тимът да започне да побеждава на стадионите на фаворитите, за да покаже, че може да им бъде конкурент.

„Ако искаме да направим нещо специално е необходимо да променим манталитета си и да бъдем способни да печелим и на най-големите стадиони“ заяви Мартинес, чийто тим няма победа над Червените дяволи навън от 1992-а.

„В последните 10 години не успяхме да спечелим на терените на Юнайтед, Арсенал, Челси или Ливърпул и това е нещо, което трябва да прекъснем. Сега трябва да покажем качествата си и предизвикателството е фантастично за нас“ добави той.

„Имаме само една загуба и сме уверени, още повече, че поражението бе от Манчестър Сити, когато до 70-ата минута играхме много добре. Ще отдадем уважение на съперника, но и ще се опитаме да бъдем себе си и ако успеем ще имаме шансове за добър резултат“ каза още Мартинес.

Очаква се той отново да заложи сред титулярите на Жерард Деулофеу, след като дошлият под наем от Барселона младок блесна при разгрома над Стоук и може да донесе много неприятности на шампионите.