Селекционерът на Англия Рой Ходжсън опита да запази спокойствие, въпреки трудния жребий за отбора му за световното първенство догодина.

Островитяните ще играят с Италия, Уругвай и Коста Рика в стремежа да стигнат до елиминациите и определено ги очакват трудни минути.

„Не съм изненадан, че получихме труден жребий. С Уругвай и Италия на практика в групата има два поставени под №1 отбори. Въпреки това съм позитивно настроен за турнира, защото човек не знае какво може да се случи“ заяви Ходжсън веднага след жребия пред Би Би Си.

Англичаните са 13-и в ранглистата на ФИФА, докато урусите са 6-и, а адзурите 7-и. Коста Рика пък е на 31-о място.

„Италия нямаше късмет и остана извън водачите на групите. Естествено те са много силен отбор и ги познаваме добре, тъй като загубихме с дузпи на европейското първенство миналата година“ добави Ходжсън.

„Хубавото е, че и двата отбора се познаваме много добре, така че трудно ще се изненадаме. Освен това ще играем на север, където условията ще бъдат трудни за европейските отбори, но пък те ще бъдат еднакви да нас, така че ще видим какво ще се случи“ каза още наставникът.

„Все пак ще имаме само едно дълго пътуване на север. Ако и трите ни мача бяха там щеше да е неприятно, защото базата ни е в Рио. В крайна сметка ако си добре подготвен ще имаш шанс да победиш“.