Малки Макай вероятно ще запази позицията си на мениджър на Кардиф Сити, след като собственикът Винсънт Тан е оттеглил заплахата си да уволни шотландеца.

Както е известно малайзийският бизнесмен изпрати имейл на шотландеца, в който го критикува и му постави ултиматум да подаде оставка или ще бъде уволнен.

Макай обаче, който получи подкрепата на феновете, категорично отказа да направи това и вчера води отбора срещу Ливърпул, а Тан бе на трибуните и видя поражението с 1:3.

„Кризата за момента е приключила“ заяви президентът на клуба Мехмет Далман. „Моята цел е да намерим решение на ситуацията и да осигуря диалог. Говорих с Винсънт и от негова страна има добро отношение. Надявам се, че заедно ще намерим решение на ситуацията, тъй като състоянието на клуба е най-важното“ добави той.

„Радвам се, че всички са готови да обсъдят положението и имаме възможност да продължим напред. Ако нещата се получат както трябна – добре, ако не, значи ще търсим друго решение. Аз просто се опитвам да дам най-доброто от себе си за клуба и да подобря ситуацията. Винсънт Тан в момента е в Лондон, но когато се върне ще говори с Малки“ каза още Далман.

Той сподели, че не е водил разговори с нов мениджър, но призна, че това винаги може да бъде направено.

Макай вкара Кардиф в английския елит след повече от 50 години отсъствие от него и в момента уелсците са 15-и със 17 точки, на 4 от зоната на изпадащите. В четвъртък тимът приема Саутхемптън, а в събота е домакин на Съндърланд в два много важни мача, които могат да го отдалечат от неприятностите.