Нюкасъл успя да постигне разгромна победа с 5:1 над Стоук в двубой от 18-ия кръг на Висшата лига, който се игра на стадиона на 'Свраките'.

Момчетата на Алън Пардю бяха улеснени от факта, че гостите останаха с 9 души на терена до края на първото полувреме и тимът успя да се възползва по перфектен начин от численото си предимство.

След този мач Нюкасъл е 6-и с актив от 33 точки, докато Стоук е на 10-ата позиция с 21 точки.

Гостите започнаха много добре мача и поведоха в резултата с гол на Асиади в 29-ата минута. Той вкара прекрасно попадение с хубав диагонален удар от границата на наказателното поле.

В 40-ата минута Уелън бе изгонен от игра след втори жълт картон и така Стоук остана с намален състав, а три минути след това гостите останаха с 9 души, тъй като Уилсън бе декориран с директен червен картон, който извърши нарушение срещу Реми в наказателното поле и така домакините получиха право да изпълнят дузпа.

Той фаулира французина като последен в отбраната и реферът не го пожали. Реми от своя страна не бе точен от дузпата, но секунди след това все пак успя да реализира и да изравни резултата след хубав пас на Бен Арфа

Второто полувреме започна ударно за домакините и в 48-ата минута Гуфран направи резултата 2:1 и обърна мача в полза на неговия отбор.

Реми пък вкара второто си попадение в срещата, в 56-ата минута, а десет минути след това и Кабай се разписа, за да покачи на 4:1.

Крайното 5:1 оформи Папис Сисе от дузпа в 80-ата минута.