Евертън постигна много важна домакинска победа с 2:1 над Саутхямптън в мач от 19-ия кръг на Висшата лига, игран на "Гудисън Парк".

След този двубой "Карамелите" са с актив от 37 точки и са 4-и в класирането, като тимът измести Ливърпул. Саутхямптън пък е 9-и с 27 точки.

Мачът започна прекрасно за домакините и в 9-ата минута Коулман направи прекрасен пробив и навлезе в наказателното поле, след което с изключителен удар от малък ъгъл прати топката във вратата на гостите и даде аванс на тима си.

Ударът му бе неспасяем и намери далечния ъгъл на противниковия вратар, като отбраната на "Светците" се намеси доста неубедително в ситуацията, тъй като позволи на голмайсторa за домакините да стреля.

И двата тима се опитваха да демонстрират добър футбол през следващите минути, но головите положения липсваха.

В 38-ата минута Лалана получи топката от Родригес и макар да бе под натиск заради присъствието на Дистен и Озмън до него, той успя да отправи удар, който обаче мина на сантиметри от гредата.

През последните минути на първото полувреме гостите наложиха натиск на домакините, но така и не успяха да стигнат до изравнително попадение.

Домакините бяха на косъм от втори гол в 57-ата минута. Овиедо центрира топката в наказателното поле, но Баркли не успя да я насочи във вратата, като вместо това я отклони и тя излезе в аут. Младокът обаче бе под натиск, тъй като в ситуацията Ловрен му пречеше да удвои преднината на отбора си.

Постепенно "Карамелите" поеха инициативата през второто полувреме, но в 71-ата минута тимът се пропука и допусна изравнително попадение.

То бе дело на Гастон Рамирес, който вкара страхотен гол с удар от 30 метра, като в ситуацията стража на домакините можеше да се намеси доста по-добре.

Отговорът на домакините бе много бърз и в 74-ата минута Лукаку възстанови аванса на "Карамелите".

Белгиецът реализира след хубав удар от наказателното поле и така на практика донесе успеха на отбора си, тъй като до края не паднаха повече голове.

Той можеше да направи успеха на тима си още по-убедителен, но негов хубав удар бе избит от противниковия страж няколко минути преди края.