Фулъм започна 2014 година с победа 2:1 у дома срещу Уест Хям в лондонското дерби на 20-ия кръг от Висшата лига. Победата бе донесена от Димитър Бербатов, който вкара втория гол за пълния обрат.

Благодарение на успеха Фулъм се измъкна от зоната на изпадащите и има 19 точки - с две повече от 18-ия Кристъл Палъс.

Уест Хям поведе рано рано в мача, след кошмарна грешка на защитата на домакините. Силно изритана топка от вратаря Яскелайнен се озова в Мохамед Диаме, който бе точен за 1:0.

Фулъм изравни след центриране от корнер и гол с глава на Стив Сидуел. В края на първата част бе решаващия миг. Капитанът на Уест Хям Кевин Нолън изрита нарочно Аморебиета и получи директен червен картон.

След почивката Фулъм премаза съперника, а Димитър Бербатов вкара победния гол в 66-ата минута. Той се разписа след пас на Скот Паркър.



Мениджърът на Фулъм Рене Мьоленстийн имаше на разположение отново Димитър Бербатов, който пропусна последните няколко мача заради контузия. Холандският наставник направи 7 промени в състава, макар все още да не можеше да използва взетия под наем Клинт Демпси. Сам Алърдайс направи 6 промени, но нямаше място за Равел Морисън в титулярния отбор.

Още в 7-ата минута Уест Хям поведе от класическо статично положение. Чуковете имаха свободен удар пред своето наказателно поле. Вратарят Яскелайнен изрита топката силно напред и след лошо позициониране на защитата на Фулъм тя попадна у Мохамед Диаме, който спря и я прати в мрежата - 1:0. Яскелайнен стана третия вратар този сезон с асистенция.

Фулъм беше в нокдаун и гостите продължиха да атакуват. Кевин Нолън можеше да удвои аванса им. Мохамед Диаме центрира отляво и капитана на Уест Хям засече с глава мощно, но вратаря Стокдейл с феноменален рефлекс изби.

Постепенно Фулъм изравни играта. Димитър Бербатов стреля акробатично към вратата, а след това Аморабиета засече с глава центриране, което отиваше към ъгъла, но Модибо Майга изби от голлинията.

Натискът на Фулъм даде резултат в 32-ата минута. За пореден път Чуковете не се справиха с центриране от корнер и Стив Сидуел се измъкна от Макартни, за да засече с глава в мрежата.

Фулъм можеше да направи пълен обрат, но Адел Таарабт стреля покрай гредата. В края на полувремето обаче Уест Хям остана с 10 души. Капитанът Кевин Нолън си изкара втори глупав червен картон в рамките на няколко седмици. Халфът се сдърпа с Фернандо Аморебиета в средата на терена, след което изрита съперника в прасеца.

След паузата Фулъм буквално натика Уест Хям в неговото наказателно поле. Първо Рийзе стреля ниско, но Яскелайнен успя да избие. С 10 души чуковете се задъхваха.

Фулъм правеше атака след атака. Деймиън Дъф стреля силно над вратата. След това Адел Таарабт пропусна сериозно положение. Първо с глава стреля във вратаря, а след това при добавката Яскелайнен изби.

На терена имаше само един отбор - домакините. И те стигнаха до аванс в резултата благодарение на Димитър Бербатов. Скот Паркър подаде в наказателното поле към българина, който от границата на вратарското поле, засече топката в мрежата.

Във втора поредна година Бербатов се разписва на първи януари. Преди 12 месеца той вкара първия гол за календарната година срещу Уест Бромич Албиън. През януари Бербатов има 9 гола.

В края Уест Хям малко се активизира, но това не стигна за нищо. Фулъм победи и се измъкна от зоната на изпадащите. Котиджърс имат 19 точки и са на две над 18-ия Кристъл Палъс.