Астън Вила загуби у дома от третодивизионния Шефилд Юнайтед с 1:2 и отпадна още в третия кръг за Купата на футболната асоциация. Бирмингамци отпаднаха безславно от надпреварата, след като дни преди мача мениджъра Пол Ламбърт, обяви че този турнир само разсейва неговия отбор от голямата цел - оцеляването във Висшата лига.

Шефилд Юнайтед е затънал на дъното на Лига 1 и се бори за оцеляване, но макар да е 45 места по-ниско от Астън Вила във футболната пирамида на Англия, успя да спечели на "Вила Парк". На своя стадион бирмингамци се представят кошмарно този сезон и отново претърпяха поражение.

Българинът Александър Тонев беше поставен на пейката в стартовия тим на Ламбърт, но Нейтън Бейкър се контузи на загрявката и това накара мениджъра да пренареди отбора си и Тонев излезе титуляр.

Вила започна добре мача, но изостана в резултата. В 20-ата минута удар на Джейми Мърфи се отклони в защитник и излъга вратаря Стийр. Вила натисна и Тонев отправи няколко опасни удара, които или отидоха в аут, или бяха блокирани от защитата.

След паузата Кристиян Бентеке се развихри и направи редица пропуски. Белгиецът, който не е вкарвал гол от септември, можеше да завърши мача с хеттрик, но направи фрапиращи пропуски. Най-големият от тях бе удар с глава от 5 метра, който отиде във вратаря.

Тонев бе сменен в 60-ата минута от Никлас Хелениус. Датчанинът изравни резултата четвърт час преди края. Това даде илюзии, че Вила ще натисне и ще продължи напред, но гостите спечелиха в края. В 81-ата минута Райън Флин вкара зрелищен гол, който прати Остриетата напред. Неговият удар с левачката се заби в горния ъгъл.

Вила отпадна от ФА Къп от тим от трета или по-ниска дивизия за първи път от 1999.