Мениджърът на Уест Хям Сам Алърдайс получи подкрепа от собствениците Дейвид Голд и Дейвид Съливан, които публикуваха отворено писмо в сайта на клуба.

Чуковете правят много слаб сезон и се смъкнаха в зоната на изпадащите във Висшата лига, а вчера бяха разбити от Нотингам с 0:5 за ФА Къп. Алърдайс отдавна е фаворит на букмейкърите за уволнение, но това явно няма да стане скоро.

„Знаем, че Сам не е загубил своята амбиция и желание да превърне Уест Хям в силен клуб от Висшата лига. Той трябва да изиграе няколко важни мача като има едва 14 играчи на разположение, а това е почти невъзможна задача. И преди сме преживявали трудни периоди и знаем, че със здрава работа, отдаденост и упоритост резултатите ще дойдат“ се казва в обръщението.

Лондончани нямат победа в първенството от 30 ноември, а контузиите на основни играчи като Уинстън Рийд, Джеймс Томкинс, Джеймс Колинс, Марк Ноубъл, Рикардо Ваш Те и разбира се на Анди Каръл, допълнително усложняват ситуацията.

„Приоритет е възстановяването на играчите, които имаме. Анди Каръл прогресира, така че скоро ще бъде готов. Освен това имаме намерение да подсилим тима в зоните, в които има нужда. Януари не е лесно време за такъв бизнес, но сме близо до една от целите си, а именно силен централен бранител“ казван още Голд и Съливан в писмото.

Според „Скай Спортс“ това е опитният Роджър Джонсън, който ще дойде под наем от Уулвърхемптън до края на сезона. Футболистът има опит от Висшата лига, а през септември бе преотстъпен на Шефилд Уензди. Ако бъде регистриран навреме 30-годишният играч може да бъде в състава още мача с Манчестър Сити от полуфиналите на турнира за Купата на Лигата в сряда.