Френският ПСЖ финализира трансфера на халфа на Нюкасъл Йоан Кабай. Според неофициални данни парижани ще платят 23 милиона лири на "Свраките".

"Пари Сен Жермен е радостен да обяви трансфера на Йоан Кабай в столичния клуб от Нюкасъл до юни 2017 година. Той ще носи фланелката с номер 4", се казва в изявление на ПСЖ.

"Бях спечелен от амбициозния проект на ПСЖ и нямам търпение да се присъединя към този изключителен състав и да помогна на отбора да постигне целите си във Франция и Европа", казва самият Кабай.

"Искам да благодаря на всички и на Нюкасъл, че ми позволи да направя този трансфер. Бе трудно да откажа на такъв голям клуб. Нюкасъл уважи споразумението ни да ми позволи да напусна през януари. Прекарах чудесно време там, искам да благодаря на мениджъра и екипа".

От Нюкасъл също потвърдиха трансфера: "Клубът искаше да го задържи, но изкушението на Шампионската Лига и възможността да бъде въвлечен в спортния проект на ПСЖ се оказаха възможност, която Йоан много ясно ни показа, че иска да приеме".

Същевременно "Свраките" се подсилиха с друг офанзивен футболист. Това е нападателят на Борусия Мьонхенгладбах Люк де Йонг. 23-годишинят холандец идва на "Сейнт Джеймс Парк" под наем до края на сезона, като Нюкасъл има опция през лятото да го купи за постоянно.

Освен това "Джордитата" се интересуват от халфа на Лион Клемон Грение. 23-годишният френски национал е оценяван на около 11 милиона лири. Той обаче подписа нов договор с тима това лято и не се знае дали ще иска да напусне точно преди световното първенство.