Мениджърът на Суонзи Михаел Лаудруп бе уволнен след загубата от Уест Хям през уикенда.  

Това бе 6-то поражение в последните 8 мача за "Лебедите", което ги остави само на две точки над зоната на изпадащите. Временно отборът ще бъде воден от капитана Гари Монк.

"Суонзи Сити и мениджърът Михаел Лаудруп днес се разделиха", се казва в изявление на Суонзи.

"Гари Монк ще поеме управлението заедно със сегашния треньор от първия тим Алън Къртис в близкото бъдеще".

"На този етап клубът няма да прави повече изказвания, но ще информира феновете си при бъдещо развитие".

Слуховете за уволнението на Ладруп започнаха веднага след загубата от Уест Хям. Вчера президентът Хю Дженкинс заяви, че те не са верни, но днес заяви:

"Това е решение, което ние не желаехме да взимаме. Но това е решение, направено в най-добрия интерес на футболен клуб Суонзи и неговите фенове", коментира той.

"Това е първият случай от почти 10 години, когато клубът се разделя с мениджър по този начин. Но трябваше да премахнем постоянната несигурност, обкръжаваща клуба и бъдещето на Михаел Лаудруп".

"Днес се срещнах с Михаел във финален опит да го подкрепим и да намерим начин да подобрим работата на отбора и да гарантираме резултатите, от които имаме нужда в последните 14 мача".

"След дълго и тежко размишляване обаче счетох, че е малко вероятно да постигнем стабилна атмосфера в клуба, която да ни позволи да се върнем към основите и да покажем представянето, което служеше толкова добре на Суонзи през последните години".