Ливърпул постигна инфарктна победа с 3:2 срещу Фулъм в мач от 26-ия кръг на Висшата лига, който се игра на "Крейвън Котидж" в Лондон.

Калпава игра в защита бе на косъм да позволи на лондончани да стигнат до точка, но Ливърпул взе победата. Коло Туре си вкара много комичен автогол в 8-ата минута, а в 41-ата Дани Стъридж изравни.

След груба грешка на Шкъртел домакините стигнаха до аванс след попадение на Ричардсън в 63-ата минута. Гостите обаче изравниха отново чрез Коутиньо в 72-ата минута. Голът за победата бе дело на Джерард от дузпа в 91-ата минута.

"Мърсисайдци" нацелиха и греда чрез Суарес след почивката. "Червените" са 4-и с актив от 54 точки след този мач, докато Фулъм е последен и има само 20.

Дебют за Ливърпул направи Жоао Тейшейра, който се появи в игра десетина минути преди края на срещата.
 



Мачът започна с опасност пред вратата на Ливърпул и още преди да е изминала първата минута Тъниклиф отправи силен удар от близка дистанция, но стражът на гостите Миньоле спаси и изби топката в корнер.

Домакините се опитаха да наложат натиск над "Мърсисайдци" и създадоха няколко опасни атаки през първите минути.

В 8-ата минута Коло Туре си отбеляза доста нелеп автогол и даде аванс на домакините в резултата. Проявата на африканеца бе абсолютно шокираща и той необезпокояван на границата, на малкото наказателно поле, си вкара топката във вратата, в опита си да изчисти ниско центриране на Ричардсън.

Постепенно гостите опитваха да наложат натиск над противника, но трудно успяваха да създадат нещо интересно. В 14-ата минута Суарес отправи удар от няколко метра, който бе избит в корнер от противниковия страж. Гневният заради автогола си Туре пък реши да си го изкара на рефера и го избута доста силно в гръб, но все пак не бе наказан за това двое деяние.

Четири минути след това уругваецът навлезе дълбоко в наказателното поле на домакините и пробва късмета си от малък ъгъл, но ударът му бе доста неточен.

Гостите така и не успяваха да намерят играта си и тимът не демонстрираше  дори и малко от това, което показа срещу Арсенал.

В 27-ата минута Стъридж отправи удар от 12-13 метра, но той бе прекалено лек и не представляваше затруднения за противниковия страж.

В следващите минути головите положения липсваха. В 37-ата минута Квист и Холтби направиха добра двойна комбинация и германецът стреля от 12-13 метра, но прати топката в аут.

В 41-ата минута Ливърпул успя да изравни след попадение на Дани Стъридж. Нападателят излезе сам срещу вратаря, след което от близка дистанция реализира. Джерард обаче бе в основата на попадението, след като с прекрасно подаване по въздуха намери своя съотборник и го изведе. При удара на нападателя топката срещна страничната греда и влезе във вратата.

В самия край на полувремето Стъридж отправи удар от дистанция, който обаче излезе в аут, преминавайки над вратата.

Второто полувреме започна с опити за гостите, за пълен обрат. В 51-ата минута Суарес отправи хубав удар от фаул, но топката не намери очертанията на вратата.

Две минути след това уругваецът получи топката в малкия пеналт, но опитът му за ниско центриране не бе сполучлив и топката бе изчистена.

В 55-ата минута Сидуел опита да вкара феноменален гол от собствената си половина, след като видя, че Миньоле е излязъл извън вратата си, но стражът успя да спаси.

Ливърпул обаче се активизира и минута след това Суарес отправи сулен удар от наказателното поле, който премина много близо встрани вратата.

В 60-ата минута Суарес пусна топката успоредно на голлинията, но просто нямаше кой да я засече.

Натискът на гостите стана много силен и три минути по-късно удар на Стъридж бе отклонен от противников бранител и така пред гостите се откри добър шанс.

Секунди след това мощен удар на Суарес срещна страничната греда и така поредната възможност за Ливърпул бе пропиляна.

В 63-ата минута Фулъм вкара гол почти от нищото. След центриране на Холтби, Шкъртел не успя да изчисти топката и я изпусна, а след това Ричардсън от близка дистанция реализира, за да даде аванс на Фулъм в резултата с 2:1. Словакът практически подари топката на своя съперник и Ливърпул инкасира и двата си гола след груби грешки в отбраната.

В 70-ата минута Суарес отправи удар от воле, но доста нескопосан и не създаде опасно положение в полза на Ливърпул.

Две минути след това Коутиньо вкара много хубав гол и изравни резултата на 2:2. Бразилецът бе намерен от Стъридж, след което си освободи пространство и с удар от дъгата матира Стекеленбург. В ситуацията се стигна и до рикошет в гърба на Хейтинга, но попадението бе записано на бразилеца.

В 83-ата минута Суарес намери Коутиньо, който отправи не лош удар, но топката премина покрай вратата на Фулъм. В 90-ата минута Ритер фаулира Стъридж в наказателното поле, като го спъна, и Ливърпул получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана от Джерард. Така капитанът донесе успеха на Ливърпул.


ФУЛЪМ - ЛИВЪРПУЛ 2:3
1:0 Туре 8' автогол
1:1 Стъридж 41'
2:1 Ричардсън 63'
2:2 Коутиньо 72'
2:3 Джерард 90' дузпа

ФУЛЪМ: Стенекеленбург (75 - Стокдейл), Хейтинга, Рийзе, Ритер, Бърн, Сидуел, Ричардсън (71 - Качаниклич), Квист, Холтби, Тъниклиф, Бент

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Туре, Шкъртел, Сисоко, Фланаган, Джерард, Хендерсън, Коутиньо (90 - Агер), Стърлинг (82 - Тейшейра), Суарес, Стъридж