Фулъм изненадващо уволни треньора Рене Мюленстийн и назначи за негов заместник Феликс Магат.

Мюленстийн пое клуба през ноември от предишния наставник Мартин Йол. След като обаче клубът се свлече до последно място холандецът бе освободен.

Това стана въпреки че през януарския трансферен прозорец треньорът извърши сериозни промени в състава и това сякаш даде положителен резултат. В последните си два мача Фулъм измъкна равенство 2:2 като гост на Манчестър Юнайтед и само късната дузпа на Стивън Джерард доведе до загуба с 2:3 от Ливърпул.

"Те натиснаха паник бутона повлияни от емоции и страх. Но хей, това е футболът", коментира Мюленстийн пред ББС, след като разбра за уволнението.

За негов заместник бе назначен бившият треньор на Байерн и Волфсбург Феликс Магат. С двата тима той има общо три титли на Германия. Той обаче никога не е водил отбор извън Бундеслигата.

"Феликс е завършен треньор с множество трофеи в Бундеслигата и жажда да повтори успехите си с Фулъм във Висшата Лига", коментира президентът на английския клуб Шахид Хан.

"Аз съм особено впечатлен от репутацията на Феликс да идва в отборите в трудни моменти, често късно в сезона и да ги издига до потенциала им и дори по-високо".

"Феликс знае точно каква задача го чака във Фулъм и той даде ясно да се разбере, че иска работата и е готов за тази възможност".